Jame nėra cukraus, kruopų ir miltų. Tačiau saldumo visai netrūksta, nes yra keli slapti ingredientai.

Apskritai, varškės apkepą aš labai mėgstu. Gal todėl, kad mano mama jį kepa tiesiog tobulą! Tačiau aš, kaip visada, mėgstu eksperimentuoti ir ieškoti alternatyvų įprastiems desertams. Todėl dalinuosi savo varškės apkepo versija, kuri, tikiuosi, patiks ir tau!

Tau reikės:

– 500g varškės (aš naudojau pusriebę varškę
9% rieb.);
– 5 kiaušinių;
– 8/10 šaukštų ryžių dribsnių;
– Pusė stiklinės kokosų ir ryžių pieno;
– 1 banano;
– Stiklinė mirkytų razinų;
– Agavų sirupo arba medaus (pagal skonį);
– Šilauogių ir 150g graikiško jogurto (papuošimui).

Simonos Burbaitės receptas

Pirmiausia ryžių dribsnius užpilk su kokosų ir ryžių pienu, kad išbrinktų. Tada atskirk kiaušinių baltymus nuo trynių. Tryniuose su šakute sutrink 1 bananą (tai suteiks apkepui daugiau saldumo, šitą triuką man priminė mano daugė ir pilateso trenerė Santa), tada sudėk varškę, išbrinkusias razinas ir ryžių dribsnius – viską išmaišyk.

Gerai išplak kiaušinio baltymus (būtų idealu iki standžių putų, bet dažniausiai man taip nepavyksta) ir juos sudėk į varškės masę. Tada įdėk keletą šauktų medaus ar agavų sirupo (pagal skonį).

Viską vėl gerai išmaišyk. Pasiruošk kepimo indą – aš naudojau tortui kepti skirtą apvalią formą, į jos vidų įdėjau kepimo popieriaus. Visą masę sukrėsk į formą ir kepk 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min.

Iškepus palauk, kol atvės. Apkepo viršų ištepk graikišku jogurtu ir ant viršaus pabarstyk šilauogių – atrodys labai gražiai!

Daugiau Simonos receptų rasite www.geriausiadrauge.lt