Dar prieš kelerius metus žurnalistikos magistras karjeros siekė Lietuvoje – dirbo žurnalistu ir redaktoriumi įvairiose televizijos laidose. Tačiau vieną dieną, kolegų, draugų ir artimųjų nuostabai, susikrovė daiktus ir iškeliavo į Dominikos Respubliką. Kaip pats sako, išmokti ispanų kalbos ir pakeisti aplinką.

Pusmečio eksperimentas užtruko metus, nors nuo pat pradžių pakrypo netikėta net pačiam Arnoldui linkme. Jau pirmą mėnesį Karibų jūros skalaujamoje, egzotika ir pavojais garsėjančioje saloje lietuvis pateko į ginkluotų plėšikų rankas.

„Vidury dienos, vidury miesto įrėmė šautuvą į smilkinį“, – istoriją, kurią net porą metų slėpė net nuo tėvų, atskleidė žurnalistas. Vis dėlto net skaudi patirtis jo neatbaidė nuo minties likti Dominikoje.

Po metų vaikinas trumpam atsidūrė savo svajonių mieste Niujorke ir dar sykį įsitikino išties norintis ten apsigyventi.

„Taip, kaip man, viskas susiklosto retam“, – neslepia 32-ejų lietuvis ir papasakojo apie lemtingą pažintį su keliomis pasaulinio garso žvaigždėmis, tarp kurių – ir topmodelis Tyra Banks. Būtent ši pažintis tapo lemtinga A. Šmito istorijoje. Jau netrukus žurnalisto veidas sužibo pasaulinėse reklamose, o jis pats tapo sparčiai karjeros laiptais kylančiu modeliu.

Modelis Arnoldas Šmitas

„Tačiau tai buvo tik tarpinė mano gyvenimo stotelė, – tik dabar garsiai prisipažinti išdrįsta Arnoldas. – Keliavau, uždirbau, plėčiau pažinčių ratą, nes niekada nepamiršau, ko iš tiesų siekiu.“

Šiandien A. Šmitas gyvena savo svajonių mieste Niujorke. Su drauge įsikūrė įspūdinguose apartamentuose prestižinėje vieno brangiausių pasaulio miesto vietoje ir nė neketina slėpti, kad vien už prabangaus būsto nuomą kas mėnesį moka tiek, kiek dažna emigrantų šeima neuždirba net per kelis mėnesius.

Apie lietuvio sėkmę sufleruoja ne tik jo gyvenimo būdas, bet ir skambios pareigos. Arnoldas dirba prodiuseriu pasauliniame dokumentikos kanale „Discovery“ – jau šiemet įvyks premjera projekto, prie kurio pastaruoju metu darbavosi buvęs įvairių televizijos laidų Lietuvoje redaktorius.

„Jei Niujorke nori ko nors pasiekti – turi lipti per galvas“, – žiūrovams provokuojančiai, bet atvirai kalbėjo lietuvis.

LRT laidoje „Gyvenimas“ su Edvardu Žičkumi – neįtikėtina Arnoldo Šmito sėkmės istorija ir jo žinutė apie nepagražintą emigrantų realybę Amerikoje: „Gyvenimas čia – ne kiekvienam“! Laidos įrašą galite rasti LRT mediatekoje.