„Buvo gautas dar vienas prašymas dėl šio vaiko globos“, – DELFI patvirtino Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮT) atstovas žiniasklaidai Arūnas Malinovskis. Jo teigimu, pateiktas prašymas atitinka visus reikalavimus.

Tiesa, šis prašymas buvo gautas iš asmenų, neturinčių ryšio su mergaite, reiškia – kreipėsi ne šeimos nariai.

„Pirmasis prašymas buvo iš giminaičio, antrasis prašymas neturi jokių giminystės ryšių“, – teigė VVTAĮT atstovas.

A. Malinovskio teigimu, šį prašymą turėtų svarstyti teismas, nes ikiteisminis tyrimas jau baigtas ir įvaikinimo procesas šiuo metu svarstomas teisme.

DELFI primena, kad šiuo metu prašymą globoti mergaitę yra pateikęs jos brolis, gyvenantis Didžiojoje Britanijoje. Dėl jos įvaikinimo į Lietuvą atvyko ir piliečiai iš Naujosios Zelandijos.

Trečiadienį su DELFI bendravusi pora iš Naujosios Zelandijos teigė, kad su mergaite laiką leidžia jau nuo sausio 4-osios. Į Lietuvą pora atvyko kartu su savo vaikais – trylikos ir devynerių berniukais. Jie prieš ketverius metus taip pat buvo įvaikinti iš Lietuvos.

Prieš įsivaikindami lietuvius apie Lietuvą nė nebuvo girdėję

Nors Naująją Zelandiją ir Lietuvą skiria daugiau kaip 17 tūkst. kilometrų, prieš septynerius metus įtėviais tapti nusprendusi pora atstumo neišsigando. Neišsigando jie ir nežinomos šalies – iki netikėto susidūrimo su įvaikinimu iš mūsų šalies, apie Lietuvą pora nė nebuvo girdėjusi.

Tad kodėl jie nusprendė įsivaikinti ne Naujosios Zelandijos, o Lietuvos piliečius? „Įvaikinimo procesas Naujojoje Zelandijoje yra labai sunkus ir sudėtingas. Ten visiškai kitokia sistema. O ir biologiniai tėvai ne tik dalyvauja procese, bet ir vėliau nuolat lankosi namuose ir panašiai. Įvaikinimo procesas visiškai kitoks, – pasakojo Nigelas. – Dėl sudėtingo proceso ir nusprendėme pasidomėti tarptautiniu įvaikinimu.“

Nigelo ir Raewyn iš Naujosios Zelandijos, kurie ketina įsivaikinti devynmetę

Ieškodami tarptautinių galimybių įsivaikinti vaikus, Naujosios Zelandijos piliečiai atrado tinklapį, kuriame siūloma įsivaikinti iš Filipinų, Indijos, Tailando ir Lietuvos. Jie tikino, kad susipažinę su šalimis ilgai nesvarstė ir nusprendė kreiptis į Lietuvą.

Biologinių vaikų negalėjo turėti

Biologinių vaikų pora nesusilaukė, nors santuokoje gyvena jau 23-ejus metus. Turėti savo vaikų jie tiesiog negalėjo, todėl seniai svarstė apie galimybę įsivaikinti.

Iš pradžių du berniukus į šeimą priėmusi pora nusprendė, kad jų šeimai iki pilnatvės trūksta ir dukros. „Norėjome pasidalinti meile, norime duoti“, – apie priežastį, kodėl nusprendė įsivaikinti dar vieną vaiką, kalbėjo pora.

Jei teismas porai bus palankus ir proceso nereiks atidėti ar nutraukti, šį kartą įvaikinimo procedūra turėtų trukti kur kas trumpiau. Pirmą kartą viskas vyko net trejus metus, o šią mergaitę, kurią ketina įsivaikinti, pirmą kartą jie pamatė praėjusių metų rugpjūtį.