JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) naftos ateities sandorių kaina sudarė 50,53 JAV dolerio už barelį ir pakilo 75 centais, arba 1,5 proc., nuo ankstesnės sesijos. Tai - pirmas kartas šiemet, kai WTI naftos kaina viršijo 50 JAV dolerių už barelį kartelę.

Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina augo 79 centais, arba 1,3 proc., iki 59,47 JAV dolerio už barelį. „Juodojo aukso“ kainos ankstesnėje sesijoje jau išaugo daugiau negu 2 proc.

Naftos kainos šoktelėjo kartu su Azijos akcijų rinkomis ir trečiadienį pasiekė trijų su puse savaičių aukštumas.

Prekybos derybos Pekine tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų trečiadienį tęsis jau trečią dieną ir esama progreso ženklų dėl tokių klausimų kaip žemės ūkio produktų ir energetikos sektoriaus prekių pirkimai bei pagerėjusi Jungtinių Valstijų prieiga prie Kinijos rinkos.

Valstybinis laikraštis „China Daily“ trečiadienį pranešė, kad Pekinas nori nutraukti prekybos ginčus su Jungtinėmis Valstijomis, bet Kinija nepadarys jokių „nepagrįstų nuolaidų“, o bet koks susitarimas turi remtis abiejų pusių kompromisais.

Jeigu iki kovo 2 dienos susitarimas nebus pasiektas, D. Trumpas padidins tarifus 200 mlrd. JAV dolerių vertės Kinijos importui nuo 10 proc. iki 25 proc. tuo metu, kai Kinijos ekonomika pastebimai lėtėja.

Atkreipdamas dėmesį į įtampą dėl prekybos, Pasaulio bankas tikisi, kad pasaulio ekonomikos augimas 2019 metais sulėtės iki 2,9 proc. nuo 3 proc. 2018 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją