Amerikos delegacija yra Pekine nuo pirmadienio, nes vyksta pirmosios tiesioginės derybos dėl prekybos nuo tada, kai D. Trumpas ir Kinijos lyderis Xi Jinpingas gruodžio 1 dieną susitarė dėl trijų mėnesių paliaubų.

Akcijų vertė Azijos rinkose išaugo dėl padidėjusio optimizmo, kad abi pusės prieš kovo mėnesį nustatytą terminą sugebės užkirsti kelią tolesniems tarifų padidinimams.

„Derybos su Kinija vyksta puikiai“, - antradienį po antros derybų dienos socialiniame tinkle „Twitter“ rašė D. Trumpas.

JAV delegacija, vadovaujama Jungtinių Valstijų prekybos atstovo pavaduotojo Jeffrey'io Gerrisho, vizitą turėjo baigti antradienį.

Tačiau JAV vyriausybės pareigūnas, nenorėjęs atskleisti savo pavardės, agentūrai AFP sakė, kad „prekybos derybos tęsis trečiadienį“, nepateikdamas daugiau informacijos.

Vašingtonas norėjo, kad liautųsi Kinijos esą vykdomos Amerikos technologijų vagystės ir didžiulės vyriausybės subsidijos Kinijos bendrovėms.

D. Trumpo administracija taip pat siekia, kad Pekinas pirktų daugiau Amerikos prekių ir tokiu būdu būtų sumažintas prekybos atotrūkis, o užsienio žaidėjai turėtų geresnę prieigą prie Kinijos rinkos.