Jis šiame poste pakeis atsistatydinusį atsargos kontradmirolą Keviną Sweeney.

„Ericas Chewningas pasitelks savo patirtį karinėje ir pramonės srityje, dirbdamas šiame poste“, – sakė Pentagono atstovas Charlesas Summersas.

Remiantis išplatintu pranešimu, E. Chewningas Gynybos departamente dirba nuo 2017 metų spalio. Anksčiau jis dirbo investicijų bankininku banke „Morgan Stanley“, iš kur po 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro išpuolių išėjo į armiją. Baigęs tarnybą jis dirbo privačiame sektoriuje. Iki atėjimo į Pentagoną E. Chewningas buvo įmonės „McKinsey“ partneris.

Iki šiol Pentagono aparatui vadovavęs K. Sweeney šeštadienį paskelbė atsistatydinantis.

„Pentagone praleidęs dvejus metus nusprendžiau, kad atėjo metas grįžti į privatų sektorių. Man buvo garbė tarnauti Gynybos departamente“, – buvo rašoma trumpame K. Sweeney pareiškime, paskelbtame departamento tinklalapyje.

Gruodžio pabaigoje apie savo pasitraukimą pranešė Pentagono atstovė spaudai Dana White, o nuo sausio 1-osios pasikeitė ir visos žinybos vadovas. Prie Gynybos departamento vairo stojo Patrickas Shanahanas, šiame poste pakeitęs Jamesą Mattisą, atsistatydinusį dėl nesusitarimų su prezidentu Donaldu Trumpu.