Egzekucija vienoje Guangsi džuangų regiono mokykloje vaikus žalojusiam Yan Penganui buvo įvykdyta praėjusį penktadienį, informavo naujienų agentūra „Xinhua“.

Yan Penganas 2017-ųjų sausį apsiginklavo virtuvės peiliu ir užpuolė 12 mokinių. Keturi iš jų buvo sunkiai sužeisti.

Vienas mokytojas pasipriešino užpuolikui ir iškvietė pagalbą, o Yan Penganas tuo metu pabėgo iš įvykio vietos. Jis vėliau pasidavė vietos pareigūnams.

Kinijoje peiliais ginkluotų užpuolikų atakų švietimo įstaigose pasitaiko neretai. Per kelerius pastaruosius metus šalyje įvyko virtinė tokių incidentų, pareikalavusių gyvybių.

Antradienį pareigūnai pranešė, kad vienoje Pekino pradinėje mokykloje 49 metų vyras plaktuku sužeidė 20 vaikų.

Spalį pietvakarinėje Sičuano provincijoje viena peiliu ginkluota moteris sužeidė 14 darželinukų.

Praėjusių metų balandį vienas 28 metų vyras subadė devynis moksleivius Šaansai provincijoje. Užpuolikas, kuriam vėliau buvo įvykdyta mirties bausmė, anksčiau mokėsi toje pačioje mokykloje ir veikiausiai siekė atkeršyti už ten patirtas patyčias.

Tokie incidentai privertė valdžią sustiprinti saugumą šalia mokyklose.

Per pastaruosius dešimtmečius Kinijoje pakilo smurtinių nusikaltimų lygis sparčiai vystantis šalies ekonomikai ir greitai didėjant atotrūkiui tarp turtingųjų ir skurstančiųjų.

Mokslininkai taip pat perspėja, kad šalyje daugėja psichinių sutrikimų atvejų. Dalis jų siejama su gyventojų patiriamu stresu augant gyvenimo tempui ir mažėjant valstybės paramai.