Dėl šio nedidelę materialinę žalą padariusio incidento buvo sulaikyti dar aštuoni anarchistų grupės „Rubikonas“ nariai, bet vėliau jie buvo paleisti, nurodė pareigūnai.

Graikijos užsienio reikalų ministerija pasmerkė šį išpuolį, kenkiantį „ilgalaikiams draugiškiems abiejų šalių ryšiams ir mūsų šaliai bei regionui svarbiems Graikijos ir Jungtinių Valstijų strateginiams santykiams“.

Anarchistų grupė „Rubikonas“ smerkia Vašingtono intervencijas daugelyje regionų, įskaitant Balkanus. Ankstų rytų grupės nariai apipurškė įėjimą į ambasadą dažais, policijai nespėjus įsikišti.

Grupės nepasitenkinimą taip pat kelia JAV pajėgų išvedimas iš Sirijos. Pasak anarchistų, Vašingtonas tokiu būdu „atiduoda kurdus į Sirijos rankas“.

Pastaraisiais metais „Rubikonas“ yra įvykdęs virtinę panašių išpuolių prieš ambasadas, bankus ir visuomeninius pastatus, padarydamas jiems nedidelių materialinių nuostolių. Žmonių per šias atakas nebuvo sužeista

Praėjusį spalį šios grupės nariai dažais ištepliojo Kanados ambasados fasadą, protestuodami prieš Graikijos šiaurėje veikiančią kanadiečių aukso kasyklos bendrovę.

Dar prieš mėnesį „Rubikonas“ nusitaikė į Irano ambasadą, demonstruodamas savo „solidarumą“ su Irano kurdais. Remiantis pranešimais žiniasklaidoje, ši grupė planuoja dalyvauti sausio 17 dieną vyksiančiame anarchistų grupių susitikime Romoje.