Finansų ministerijos atstovas Augustas Stankevičius BNS teigė, kad klausimo svarstymas buvo atidėtas gavus papildomų pastabų ir pasiūlymų iš Ekonomikos ir inovacijų ministerijos bei Vidaus reikalų ministerijos.

Vyriausybė siekia šiemet pritraukti į Lietuvą bent dvi reikšmingas fintech bendroves, 15 proc. padidinti sektoriaus įmonių skaičių.

Planuojama, kad šiame sektoriuje Lietuvoje šiemet bus sukurta 15 proc. daugiau darbo vietų, 25 proc. išaugs įmonių pajamos, o Lietuva bus įtraukta bent į vieną reikšmingą tarptautinį finansinių centrų reitingą.

Pastarasis yra nustatomas pagal viešosios įstaigos „GO Vilnius“ parengtą svarbiausių tarptautinių finansinių centrų reitingų sąrašą. Savo ruožtu reikšmingos fintech įmonės vertinamos pagal agentūros „Investuok Lietuvoje“ parengtą reikšmingų įmonių sąrašą.

Finansų ministerijos pažymoje rašoma, kad pernai spalį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) viešai pristatė fintech sektoriaus, visų pirma virtualių valiutų bei jų platinimo veiklos (ICO), rizikas, todėl priimant fintech įmonėms palankius teisinio reguliavimo sprendimus turės būti užtikrinamas ir finansinių operacijų skaidrumas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją