Projektas, iš pradžių turėjęs būti trumpa apybraiža universiteto studijoms, tapo ilgo metro dokumentiniu filmu. Filmą sukūrė seserys Aistė ir Skaistė Jauraitės. Filmo autorės patikino, kad prieš pradedant kurti šį filmą tikrai nesitikėjo, kad tai bus tokia pilna nuostabos ir sukrečiančių momentų kelionė. Susitikus su tiek daug įdomių žmonių ir nufilmavus daugiau nei 10 valandų medžiagos, jos pasiryžo sukurti filmą.

Filmo tikslas – atkreipti kino žiūrovų dėmesį, kad didžiąją dalį veiksmo filmų sukuria kaskadininkai ir rizikuodami savo gyvybe lieka kino industrijos šešėlyje.

Taip pat šiuo filmu siekiama atkreipti filmo profesionalų ir mėgėjų dėmesį, kad privalu įtraukti kaskadininko nominaciją į prestižinius kino apdovanojimus, tokius kaip „Oskarai“, „Auksiniai gaubliai“ ar BAFTA.

Autorės pastebi, kad dauguma kino žiūrovų nesusimąsto, kiek daug įdedama darbo ir pasiruošimo į triuką, kuris ekrane kartais užtrunka vos kelias sekundes.

Filme galima išvysti kaskadininkų pasaulio žvaigždes, vaidinusias juostose apie Torą, Betmeną, Kapitoną Ameriką, o taip pat ir aktoriaus Chriso Hemswortho dublerį Bobby Hollandą Hantoną.

Autorėms pavyko pasikalbėti ir su kaskadininkystės legenda bei BAFTA akademijos nariu Jimu Dawdallu, kurio sąskaitoje – tokie filmai kaip „Žvaigždžių karai“, „Indiana Džaunsas“, „Gelbstint eilinį Rajaną“ bei „Pianistas“.

Taip pat filme pasirodo ir vienas geriausių amerikiečių kaskadininkų, prestižinio „Emmy“ apdovanojimo laureatas Jeffas Wolfe'as, buvęs aktorius ir kaskadininkas, dabar dirbantis veiksmo filmų ir serialų režisieriumi Holivude. Būtina paminėti ir Kate Winslet dublerę Sarah Franzl, kuri taip pat garsėja stulbinančiais ekstremalaus vairavimo kino filmuose įgūdžiais.

Juostoje kalbinama ir Abbi Collins, kuri dirbo su tokiomis pasaulio pramogų žvaigždėmis kaip Drew Barrymore, Renée Zellweger ar David Beckham, o jos gyvenimo istorija – įkvepianti siekti svajonių.

Filme galima pamatyti ir sukrečiančias herojų istorijas, kurios privers pažvelgti į kaskadininko profesiją visai kitu kampu. Teigiama, jog tai pirmasis kada nors sukurtas ilgo metro filmas tokia tema.

Filmo autorės tikisi, kad filmas ne tik supažindins su kino kaskadininkų darbu, bet ir pakvies diskusijai, kodėl kaskadininkai yra ignoruojami didžiųjų kino apdovanojimų.

Filmą galima pasižiūrėti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)