„Kiek man žinoma, ji aimanavo iš skausmo. Niekas iš pradžių nesuprato, kas jai darosi... Niekas net neįtarė, kad pacientė gali lauktis“, – teigia neįvardytas šaltinis iš klinikos.

Gruodžio 29 dieną pacientė, kuriai padėjo viena iš klinikos slaugių, pagimdė sveiką berniuką, informavo KPHO.

Šis gimdymas (ir, akivaizdu, seksualinė prievarta prieš bejėgę moterį) meta tamsų šešėlį minėtajai klinikai. Finikso policijos atstovas „The Washington Post“ sakė, kad šiuo metu vyksta tyrimas, tačiau detalių, susijusių su byla, nepateikė.

„Hacienda HealthCare“, vykdanti per 40 skirtingų sveikatos priežiūros programų ir Arizonos valstijoje per metus padedanti daugiau nei 2500 žmonių, į žurnalistų užklausas neatsako. Prasidėjus skandalui, buvo išplatinti du pareiškimai, abejuose žadama išsiaiškinti, kas nutiko.

„Hacienda HealthCare“ padarys viską, kad išsiaiškintų tiesą“, – tvirtina klinikos atstovas Davidas Leibowitzas. Pareiškime taip pat akcentuojama, kad klinikoje vyksta vidinis tyrimas, padedantis užtikrinti, kad visi įstaigos pacientai saugūs ir gauna geriausią įmanomą priežiūrą.

Kol kas dėl nusikaltimo nesulaikytas nė vienas žmogus, taip pat nėra informacijos, ar policija identifikavo įtariamųjų. Jungtinių Valstijų Arizonos valstijoje seksualinė prievarta prieš savimi negalintį pasirūpinti pažeidžiamą asmenį yra laikoma sunkiu nusikaltimu.

Televizijos KTVK pakalbinta Karina Cesena teigia, kad, kol nerastas nusikaltėlis, ji nakvoja 22 metų dukters palatoje. K. Cesenos dukra patyrė smegenų traumą, per dieną pacientė patiria šimtus priepuolių.

„Nežinau, ar mano dukra taip pat nukentėjo. Bet vis klausiu, ji gali atsakyti taip arba ne. Ji negali vaikščioti ir raiškiai kalbėti, tačiau viską supranta. Pasitikėjimo šia įstaiga nebeliko. Nebeliko“, – teigia vienos pacientės motina.

Kitų pacientų artimieji teigia pastebėję, jog dabar klinikoje yra daugiau apsaugos darbuotojų, o, remiantis naujomis vidaus taisyklėmis, į pacientės palatą vyriškos lyties darbuotojas be kolegės palydos įeiti nebegali.

Arizonos valstijos gubernatorius Dougas Ducey‘is išplatino oficialų pareiškimą, kuriame teigia, kad ši istorija „kelia didžiulį susirūpinimą“. Anot jo, valstijos valdžia aktyviai bendradarbiauja su policija.

„Hacienda HealthCare“ buvo įkurta prieš penkis dešimtmečius. Tada įstaiga vadinosi „Hacienda de los Angeles“. Čia vykdomos įvairios sunkiai sergančių vaikų, suaugusių ir senjorų programos.

Incidentų, susijusių su nederamu elgesiu su pacientais, klinikoje būta ir seniau. 2013 metais buvo atliktas tyrimas, kurio metu paaiškėjo, kad vienas darbuotojas „žodžiais seksualiai priekabiavo“ prie keturių pacienčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)