Sekmadienis lenktyniaujantiems poilsio diena, tačiau aišku, kad motociklu Afrikoje lenktyniaujantis Tomas Jančys yra 39-oje vietoje. Į tą pačią vietą savo klasėje buvo užkopęs ir Gintas Petrus, važiuojantis su „Toyota Hilux Overdrive“. Visgi lenktynininkui nepasisekė.

Kaip informuoja DELFI šaltiniai, antroje paskutinio įveikto greičio ruožo dalyje buvo labai greita atkarpa ir lenktynininkai važiavo taip greitai, kaip galėjo automobilis ir susidūrė su gedimu. Pasirodo, neatlaikė variklio galvutės tarpinė ir lietuvių ekipažą į bivaką turėjo parvežti šluota vadinamas ralio organizatorių automobilis.

Iš pradžių ekipažas dar galvojo, jog bandys automobilį remontuoti, tačiau paaiškėjo, kad to padaryti neįmanoma – lenktynes ekipažui teko baigti anksčiau laiko.

Tomas Jančys

Motociklininkas pasakojo, kad technika nesiožiuoja, be to, pasibaigė itin pavojinga pirmoji ralio maratono dalis, kai trasos driekėsi per išdžiuvusias upių vagas, akmenuotais keliais ir t.t. Antroje ralio pusėje laukia Mauritanijos smėlynai ir kopos.

„Lenktynių tempas kris, bet jos bus fiziškai sunkesnės. Nepaisant to, santykiai tarp konkurentų labai draugiški. Lenktynės sunkios, ilgos ir visi džiaugiasi vieni dėl kitų, kai pasiekia stovyklą dienos gale. Be to, ir pagalbos ranką tiesia neprašyti“ – kalbėjo lietuvis.

„Africa Eco Race“ ralio pabaiga numatyta sausio 13-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)