Su DELFI susisiekęs vyras pasakoja, kad šeštadienio rytą keltu pasiekęs Karlshamną, nebuvo iš jo išleistas. 9 valandą ryto atplaukusiame laive su juo įstrigo daugybė žmonių.

„Tik keli žmonės iš laivo išėjo apie 12-tą valandą dienos, o kitiems tenka laukti nežinioje“, – dalijasi kelte įstrigęs DELFI skaitytojas.

Be to, per naktį plaukusiame laive įstrigę žmonės, anot DELFI skaitytojo, buvo išprašyti iš kajučių, kai jau antrą parą miega tiesiog ant grindų.

„Nors ir duoda nemokamai kavą ir arbatą, labai norisi namo“, – dalijasi kelte įstrigęs DELFI skaitytojas.

DFDS Seaways“ atstovas spaudai Vaidas Klumbys sako, kad kompanija labai apgailestauja dėl nemalonaus įvykio ir daro viską, kad kuo greičiau žmonės galėtų ivykti iš laivo.

„Į Švediją nuplaukusiam kelte sugedo galinių vartų hidraulika, tad iš kelto negali išvažiuoti automobiliai. Iš jo išėjo tik 11 žmonių, kurie keliavo be transporto priemonių. Kompanija labai apgailestauja ir daro viską, kad visiems nemalonus užlaikymas būtų kuo greičiau sutvarkytas. Išeit iš laivo tikrai ne problema, tačiau kad galėtų išvažiuoti automobiliai, reikia atidaryti vartus. Įsitrigę kelte žmonės, kurie buvo paprašyti palikti kajutes, jas sutvarkius vėl į jas sugražinti. Keleiviams suteiktas nemokamas maitinimas, o kranto tarnybos intensyviai dirba ir ieško reikaligos detalės“, – pasakoja apie situaciją V. Klumbys.

Anot V. Klumbio, jau iškviesti kranai, kurių pagalba bus atidaryti vartai, tai suplanuota 21 valandą Švedijos laiku. „DFDS Seaways“ atstovas prašo dabar kelte įstrigusių keleivių dar trupučio kantrybės.

Kelto kelionė į Lietuvą, kuri buvo numatyta 19 valandą Švedijos laiku, atšaukta. 88 kelionės į Lietuvą laukiantys keleiviai apgyvendinti viešbutyje kompanijos sąskaita.

V. Klumbys teigia, kad pagal suplanuotus darbus tikimasi, kad jau ryte keltas bus sutvarkytas bei paruoštas kelionei į Lietuvą, tačiau kompanija kol kas negali garantuoti, kad neiškils kokių kliūčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)