„Respublika dar kartą susidūrė su didžiuliu smurtu“, - rašė jis šeštadienio vakarą tviteryje. Prezidentas ragino žmones tvardytis ir grįžti prie dialogo. Laikytis ramybės demonstrantus ragino ir vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneris. Kiekvienas turi „atsakomybę“ ir privalo „gerbti įstatymus“, teigė jis tviteryje.

„Geltonųjų liemenių“ protestuose šeštadienį visoje Prancūzijoje dalyvavo 50 000 žmonių. Paryžiuje, kur į gatves išėjo 4 000 žmonių, po taikaus protestų starto keliuose kvartaluose kilo smurtiniai incidentai. Sen Žermeno bulvare buvo padegti keli motoroleriai, šiukšliadėžės ir vienas automobilis. Ant vieno tiltų per Seną per susirėmimus sužeistas policininkas.

Grupė aktyvistų išlaužė ministerijos pastato, kuriame įsikūręs vyriausybės atstovo Griveaux'o biuras, vartus į vidinį kiemą. Ši ataka buvo nukreipta „ne prieš mane, o prieš Respubliką“, - sakė jis agentūrai AFP. Vidiniame kieme buvo nuniokoti du automobiliai.

Šeštadienį „geltonosios liemenės“ susirinko į mitingą Paryžiaus Eliziejaus laukuose. Viena oratorė pareiškė, kad ligšiolinių vyriausybės nuolaidų nepakanka. Protesto akcijos esą bus rengiamos visus metus.

Protestai vyko ir kituose Prancūzijos miestuose.

Nuo lapkričio vidurio „geltonosios liemenės“ Prancūzijoje rengia masinius protestus. Judėjimas nepriskiriamas jokiai politinei stovyklai, jokiai profsąjungai ar partijai. Pradžioje protestai buvo nukreipti prieš dideles degalų kainas, o galiausiai peraugo į protestus prieš prezidento E. Macrono politiką.