Daugiausiai komisijos liaupsių pelnė atlikėja Migloko ir grupės „Poliarizuoti stiklai" lyderis Šarūnas Mačiulis. Scenos naujokams sekėsi gerokai prasčiau. Jiems teko išgirsti daug karčių komisijos narių žodžių.

TV žiūrovams labiausiai patiko Aldegunda, mažiausiai jų simpatijų sulaukė Simona. Susumavus komisijos narių ir žiūrovų balsavimo rezultatus paaiškėjo, kad į kitą etapą rungtis dėl bilieto į tarptautinį dainų konkursą keliauja Mannazz, Migloko, Aldegunda, "Twosome", "Glossarium" ir Šarūnas Mačiulis. Su atranka atsisveikino "Gebrasy", Matas Ligeika, "Filtered Tools", Rūta, Simona ir Gabriela Ždanovičiūtė.

Iš viso šį vakarą pasirodė dvylika atlikėjų, kurie pristatė savo dainas bei prisistatė patys. Šiandien taip pat pasirodė ir Ieva Zasimauskaitė, kuri Lietuvai atstovavo tarptautinėje „Eurovizijos“ scenoje praėjusių metų pavasarį. Tuomet konkursas vyko Portugalijos sostinėje Lisabonoje.

Gabrielė Martirosianaitė,Giedrius Masalskis

Staigmena susirinkusiems konkurso gerbėjams tapo kartu su I. Zasimauskaite pasirodžiusi G. Martirosionaitė. Ji kartu dainavo žymiosios jos dainos „Kol myliu“ žodžius. Šią dainos „When We're Old“ versiją, po konkurso Lisabonoje, pristatė didžėjus Jonas Nainys-Jovani. Taip šis eurovizinis kūrinys tapo tinkamu groti šokių aikštelėse.

„Palinkėčiau nebijoti būti savimi. Svarbiausia įtikti pačiam sau“, – šių metų atrankų dalyviams linkėjo Ieva.

Ieva Zasimauskaitė

Jai antrino ir G. Masalskis, kuris dainų konkursą palygino su Olimpinėmis žaidynėmis. Tuo tarpu Gabrielė pristatė ir komisiją, kurioje galima išvysti žinomiausius šou pasaulio veidus. Šį vakarą savo įžvalgomis dalijosi muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, kompozitorius Vytautas Bikus ir prodiuseris bei didžėjus J. Nainys.

Šio vakaro pasirodymai:

1. Matas Ligeika „You came here to fly"


„Be pritariančiųjų vokalų nebūtų taip gerai pavykę. Tačiau žiūrėdamas į tave matau ne lietuvišką, o švedišką produktą. Norėčiau nuoširdžiai pasveikinti ir palinkėti, kad keliautum toliau“, – po vokalisto pasirodymo sakė J. Nainys.

Tuo tarpu V. Bikus nenorėjo prognozuoti, kuri daina bus tinkamiausia „Eurovizijai“. „Visa aranžuotė yra vasariška, lengva ir madinga. Priedainis yra gražus ir į jus, jaunus žmones, labai miela žiūrėti“, – kalbėjo kompozitorius.

Mažiausiai maloniu žadėjo būti R. Zilnys. „Maždaug pusę atlikėjų mes žinome, o pusės nežinome. Ir, Matai, esate iš tų, apie kuriuos žinome labai mažai. Perskaitęs, kad esate iš Klaipėdos, pamaniau, kad esate turbūt Amberlife'o (Edgaro Lubio) jaunesnysis brolis.

Tas labai aiškus motyvas labai primena garsią dainą. Gal tai nutiko ir visiškai netyčia. Turint galvoje, kokį jaudulį turėjote jausti, pasirodėte tikrai gerai“.

2. Simona Klušienė „This day begin with love"


„Prie šios dainos aiškiai užrašyta 1988. Tai yra retro, bet nepasakyčiau, kad tai labai dabar madinga. Atrodo, kad jums buvo smagu, bet abejoju, kad tai yra 2019 metų „Eurovizija“, – sakė daugelį metų atrankų komisijos nariu esantis R. Zilnys.

„Jūs nelabai gerai intonavote. Kūrinys jums yra žinomas, bet gal pakišo koją jaudulys“, – kalbėjo V. Bikus.

Pati dainos atlikėja sakė, kad jai atrodo, jog viskas pavyko gerai ir daugiau bus galima matyti, kai pasirodys įrašas.

3. Grupė „Filtered tools" „Survival"


„Filtered tools“ yra profesionali grupė ir man atrodo, kad pataikyta į dešimtuką dėl to, kaip skamba tradiciniai euroviziniai kūriniai. Sveikinu su pasirodymu. Man patiko“, – kalbėjo J. Nainys.

R. Zilnys buvo nusiteikęs labiau romantiškai ir sakė, kad jam tai primena dramatišką meilės istoriją. Kartu jis nepritarė, jog scenoje trūko „Filtered tools“. „Nėra nieko nuobodžiau nei savo pultą maigantis didžėjus. Jonas Nainys vienintelis sugeba gerai atrodyti scenoje. Kai kuriose vietose man norėjosi stipresnio vokalo, bet suprantu, kaip taip buvo aranžuota daina“, – kalbėjo apžvalgininkas.

4. Rūta Statkevičiūtė „Paradox"


Šiai atlikėjai teko bene daugiausiai kritikos. R. Zilnys net atkirto, jog kalba bet ką tik tam, kad nereikėtų kalbėti apie dainą. Tačiau kartu muzikos pasaulio senbuvis pridūrė, kad gerbia tuos, kurie yra tokie užsispyrę, jog eilę metų dalyvautų televizijos šou atrankose, nors ir nesėkmingai.

5. Šarūnas Mačiulis „Traukinys"


Tai yra bene didžiausia šių metų atrankų staigmena. Grupės „Poliarizuoti stiklai" lyderis Šarūnas Mačiulis sumanė laimėti ir šį konkursą. Tačiau legendinio atlikėjo pasirodymas tikrai nustebino ne vieną.

„Ar jūs pralošėte lažybas ir esate čia“, – nedrąsiai muzikos pasaulio legendos paklausė J. Nainys. Jam Š. Mačiulis atsakė, kad tiesiog buvo ilgai įkalbinėtas.

„Tokio roko kūriniai kartais yra siunčiami į „Euroviziją“. Tačiau šiai dainai skambant visi labiausiai lingavo ir plojo. Šio žmogaus gyvenimas jau pasisekė. Ir aš tikiuosi, kad ši daina yra naujausiame jūsų albume“, – sakė jis.

Ramūnas taip pat pridūrė, kad neseniai viešėjęs pas Andrių Mamontovą ir kartu apžiūrėjęs atrankų dalyvių sąrašą išgirdo, jog būtent jis yra vertas vykti į Izraelį.

6. Aldegunda „I want your love"


J. Nainys pastebėjo, kad atlikėjai trūko tokios seksualios suknelės, kokią šį vakarą vilkėjo G. Martirosionaitė.

„Žinau, kad gyvenote Amerikoje ir grįžote į Lietuvą gyventi. Tai yra labai sveikintina“, – sakė R. Zilnys.

Ši atlikėja sulaukė daugiau komplimentų nei kritikos, tačiau komisijos nariai vis dėlto svarstė, ar tikrai tai yra tinkamiausias kūrinys konkursui.

7. Gabriela Ždanovičiūtė „Home is in your heart"


V. Bikus pasidžiaugė, kad scenoje gali matyti jaunus žmones, nes Gabrielai – vos 16 metų. „Tas pats momentas per paskutinį priedainį yra šiek tiek keistas, nes lyg viskas nutyla ir jūs pradedate dainuoti aukštą natą. Kažkas pavyko, o kažkas ne, bet labai ačiū, kad išdrįsote“, – sakė muzikos profesionalas.

Tuo tarpu R. Zilnys susilaikė nuo kritikos, nes, jo nuomone, koją jaunai merginai galėjo pakišti tik jaudulys. „Netikiu, kad keliausite į „Euroviziją“ šiemet, bet tai yra startas ir suaugusiųjų „Eurovizijoje“ galima dalyvauti nuo tokio amžiaus ir jūs tikrai negaištate laiko“.

Jonas Nainys pritarė savo kolegoms, tačiau kartu ir padrąsino nesustoti bei dainuoti toliau, o ateityje muzikos profesionalai šią jauną atlikėją sako galintys matyti atrankose dar kartą.

8. Migloko „Rožės"


„Man labai patiko ir man apskritai patinka tai, ką daro Migloko nuo pat pirmojo albumo. Tik nežinau, kaip Tel Avive ši lietuviška daina perduotų savo žinutę“, – sakė R. Zilnys. Tuo tarpu G. Masalskis juokavo, jog galbūt nėra gerai pradėti nuo atlikėjos fano.

Tačiau paaiškėjo, kad Migloko fanas yra ir Jonas Nainys. Jis sakė, kad ši daina nėra eurovizinė, tačiau dabar sunku suprasti, kaip turi atrodyti tikra „Eurovizijos“ daina. „Sveikinu tave. Man labai patiko“, – su šypsena sakė žinomas didžėjus.

9. Twosome „1000"


„Aš nieko nesupratau. O kokia kalba tai buvo? Muzikos“, – sumišęs klausė J. Nainys. Vyrukai šį vakarą atliko dainą, kurios kalbos niekas nesuprato.

R. Zilnys sakė, kad nors ir buvo linksma, bet jis nieko nesuprato. Tačiau jis buvo tikras, kad ši grupė keliaus ir į kitą etapą, kur tikrai sugalvos ką nors originalaus.

10. Grupė „MaNNazz" „Blind Bird"


Šios lietuvaičių grupės nariai – sutuoktiniai, kurie nusprendė savo muzika užkariauti ir Europą. Tiesa, R. Zilnys sakė, kad greičiausiai duetas į atrankas atėjo dėl reklamos, nes neseniai buvo išleistas jų albumas, kuris nesulaukė didelio dėmesio.

„Labai skanu. Kartais jaučiuosi toks tamsus žmogus, kuris nieko nežino. Pirmą kartą matau jus ant scenos, bet man gera žinoti, kad yra daug gerų atlikėjų. Kai matai ir girdi merginą, kuri atlieka tą partiją, pagal mano supratimą, dar trūksta penkiolikos procentų ir tuomet ateina toks vyrukas, man tai labai patinka ir manau, kad turite tikrai daug šansų. Norisi šokti, klausytis ir būti rimtam. Kartais ir paverkti, kas nėra blogai“, – kalbėjo J. Nainys.

11. Gebrasy „Acceptance"


„Tavo vokalas yra vienas geriausių šioje atrankoje, bet pačią dainą dar būtų galima keisti“, – kalbėjo V. Bikus.

R. Zilnys pastebėjo, kad atlikėjas būtų tobulas pokerio žaidėjas, nes jo veidas nerodo jokių emocijų. Apie tai pagalvoti jis pasiūlė ir renkantis kūrinį. Tai, anot muzikos profesionalo, būtų galima panaudoti kaip privalumą.

12. Grupė „Glossarium" „Anyone"


„Tik jūs galėjote sau leisti groti tai, ką mėgstate labiausiai. Ritmai puikūs, atrodote žiauriai gerai. Prisiminiau filmą „Terminatorius 2“, bet nežinau, ar taip pasijaus ir „Eurovizijos“ žiūrovai, bet man labai patiko“, – sakė J. Nainys.

Ši roko daina patiko ir R. Zilniui. Jis sakė, kad labiausiai jį sužavėjo tai, kad grupės daina yra lengvai įsimenama, o kartu jų laukia ir puiki ateitis.

Komisijos narių balsai:

12 balų – Migloko

10 balų – „MaNNazz"

8 balai – Gebrasy

7 balai – „Twosome"

6 balai – „Glossarium"

5 balai – Matas Lygeika

4 balai – „Filtered Tools"

3 balai – Šarūnas Mačiulis ir Aldegunda

1 balas – Gabriela Ždanovičiūtė

0 balų – Simona ir Rūta Statkevičiūtė

DELFI primena, kad 2019-ųjų „Eurovizijoje" dalyvaus atstovai iš 42 šalių, tarp jų – ir Lietuvos. Apie tai dar lapkričio pradžioje pranešė renginio organizatorė Europos transliuotojų sąjunga.

Konkurse, be Lietuvos, pasirodys: Albanija, Armėnija, Australija, Austrija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Belgija, Kroatija, Kipras, Čekija, Danija, Estija, Suomija, Prancūzija, Makedonija, Vokietija, Gruzija, Graikija, Vengrija, Islandija, Airija, Izraelis, Italija, Latvija, Malta, Moldova, Juodkalnija, Nyderlandai, Norvegija, Lenkija, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marinas, Serbija, Slovėnija, Ispanija, Švedija, Šveicarija, Ukraina, Jungtinė Karalystė. Į dainų konkursą Olandija ir Šveicarija atstovus siųs 60, Graikija – 40, Kroatija, Estija ir Slovėnija – 25, Latvija bei Lietuva – 20, o San Marinas – 10 kartą.

Daugiausiai kartų „Eurovizijoje" pasirodė Vokietija – 2019-aisiais bus 63 kartas. 64-oji „Eurovizija" bus rengiama Tel Avive gegužės 14, 16 ir 18 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (401)