„Šios tragedijos aukos yra 15-mečiai vaikai – mergaitės, šventusios gimtadienį“, – naujienų televizijai TVN24 sakė vidaus reikalų ministras Joachimas Brudzinskis.

Priešgaisrinės tarnybos atstovas Tomaszas Kubiakas (Tomašas Kubiakas) naujienų agentūrai AFP anksčiau tegalėjo patvirtinti, kad visos žuvusiosios yra moterys ir kad „vienas smarkiai apdegęs vyras buvo išvežtas į intensyviosios terapijos skyrių“.

Vietos policijos atstovė spaudai Monika Kosiec nurodė žurnalistams, kad sužeistas vyras veikiausiai yra 25 metų.

Ščecino miesto greitosios pagalbos tarnybos atstovė sakė TVN24, kad sužeistas 26 metų vyras patyrė pirmojo ir antrojo laipsnio veido nudegimų. Paklausta, ar vyras buvo galvosūkio kambario darbuotojas, ji sakė neturinti tokios informacijos.

Užuojautą dėl tragiško įvykio pareiškė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda).

„Sukrečianti tragedija Košaline. Penkios džiugios, žengiančios į gyvenimą mergaitės buvo išplėštos iš gyvenimo. Tegul Dievas globoja jų tėvus ir artimuosius“, – sakoma šalies vadovo „Twitter“ žinutėje.

Policija ir ugniagesiai sakė kol kas nežinantys, kodėl kilo gaisras, apie kurį buvo pranešta pavakare.

Galvosūkių kambariuose, dar vadinamuose pabėgimo kambariais, žaidėjai uždaromi valandai patalpoje ir per tą laiką turi iš jos pabėgti ieškodami užuominų ir įmindami įvairias mįsles.

Galvosūkių kambariai yra populiarūs visame pasaulyje, o vien Lenkijoje jų yra daugiau kaip 1 000.

J. Brudzinskis nurodė valstybinei priešgaisrinei tarnybai atlikti saugumo patikrinimus visose tokiose šalies įstaigose.