DELFI skaitytojo atsiųstuose įrašuose pirmiausia nuskamba tokie žodžiai: „Dėl savo brolio gyvybę padėčiau“. Tačiau netrukus pasipila grasinimai ir pinigų, kiek jis galėtų uždirbti už brolio globą, skaičiavimai.

Skaitytojo atsiųstų įrašų iškarpos – iš feisbuke tiesiogiai paties vaikino transliuotų transliacijų.

„Darysim, padarysim, susitvarkysim, padarysiu aš tave iš viso neveiksniu. Noriu padaryti, nes mane jau ****** rūpintis tavimi, – vaizdo įraše teigia vaikinas ir fone pasigirsta kito vaikino žodžiai, esą „pats save pasidaryk“, tačiau į tokią repliką vaizdo įrašą filmuojantis vaikinas sureaguoja tik nusijuokdamas. – Tave padarysiu.“

„Jei iki galo sutvarkysim, jei patvirtins, tai kitą savaitę gausiu belekokias šaibas (didžiulius pinigus – DELFI), – fone vėl pasigirsta kito vaikino šūksnis „negausi“. – Ką negausiu? Gausiu. Eisim, eisim, tvarkysim, kaip tu neisi. Jei neisi, miegosi gatvėje, būsi gatvinis.“

Skaičiuoja, kaip turtingai gyvens iš išmokų

„Jis gauna per savaitę beveik 504, – galimai gaunamą sumą už globą įvardijo vaikinas. – Bet mes bandome padaryti, kad gautų štukę (tūkstantį – DELFI).“ Vaikinas, tiesiogiai savo kalbą transliuodamas feisbuke, teigė, kad pats dirba, o susumavus su išmokomis, jo mėnesio pajamos turėtų siekti beveik 5000.

„Aš tai džiaugiuosi tai darydamas, man ******, ko nesidžiaugt?“ – teigė vaikinas.

Tokių kalbų išgąsdinti internautai iškirpo tas dalis, kuriose vaikinas kalba apie brolį ir paviešino įrašą internete.

DELFI taip pat pasiekė laiškas, kuriame teigiama, kad feisbuke transliuojami vaikino žodžiai – ne išsigalvojimas. „Jis atsivežė į Londoną neįgalų nepilnametį savo brolį, – teigiama laiške. – Šiuo metu be gyvenamosios vietos, kasdien geria, smurtauja ir visaip įžeidinėja.“

Laiške įvardijama, kad vaikinas dažnai savo pokalbius transliuoja vienoje feisbuko grupėje. Tai patikrinus paaiškėjo, kad vaikinas – dažnas aktyvus vienos grupės narys, kurioje, ilgesnį laiką nepaviešinant jokio įrašo, kiti nariai pradeda klausti, kur pastarasis dingo ir kada bus kitas prisijungimas.

Su įrašus viešinančiu asmeniu DELFI nepavyko susisiekti.

Tarnyba tikina reaguosianti į situaciją

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovas spaudai Arūnas Malinovskis DELFI teigė, kad tarnyba nedelsiant kreipsis į Jungtinę Karalystę.

Ar tokie asmenys tarnybai žinomi, A. Malinovskis DELFI neatskleidė. „Tarnyba, atsižvelgdama į gautą informaciją apie galimai pažeidžiamas nepilnamečio teises ir teisėtus interesus ir įgyvendindama centrinės institucijos funkcijas, nedelsiant kreipiasi į Jungtinės Karalystės centrinę instituciją dėl situacijos išaiškinimo ir atitinkamų veiksmų atlikimo“, – teigiama atsiųstame atsakyme.