Skirtingų kartų jausmų kokteilis ir ta „Kvaila, beprotiška meilė“

„Kvaila, beprotiška meilė“ (angl. „Crazy, Stupid, Love.“, 2011) – gerai subalansuota, apgalvota ir romantikos doze pagardinta komedija, pasakojanti apie skirtingų kartų meilę, vidutinio amžiaus krizę, išsiskyrimo kartėlį, neištikimybę ir santykių griūtį bei naują jų pradžią, rašoma pranešime spaudai.

Auksiniam gaubliui nominuotas filmas galėtų būti vadinamas universaliu – dalelę savęs jame ras ir pirmąją meilę išgyvenantys paaugliai, ir į santykius neriantys studentai, ir dėl jų nerimaujantys tėvai.

Kelo (akt. Steve Carell) žmonai Emili (akt. Julianne Moore) pareiškus norą skirtis, idealiu atrodęs gyvenimas griūva. Sugniuždytas, žmonos paliktas pusamžis vyras užsimoja liūdesį nuskandinti alkoholyje, tad ima lankytis bare, kurio lankytojams pasakoja graudžią savo gyvenimo istoriją. Vieną dieną jį pastebi Džeikobas (akt. Ryan Gosling) – iš koto verčiantis jaunuolis, vos per kelias akimirkas gebantis suvilioti kiekvieną baro lankytoją.

Nusprendęs padėti beviltiškoje padėtyje atsidūrusiam Kelui, Džeikobas imasi vyro perauklėjimo plano ir iš pagrindų keičia jo gyvenimą. Bandymai pamiršti žmoną, stilingi rūbai, flirto pamokos ir seksualios gražuolės, šildančios Kelo guolį – štai tokia naujoji vyro kasdienybė. Atgavęs vyriškumą ir pasitikėjimą savimi, vyras ima gyvenimo vadžias į savo rankas, tačiau čia netikėtai susikerta pagrindinių herojų gyvenimo linijos, atnešančios netikėtų situacijų.

Filmo anonsas:

Eva, Albertas ir jo buvusi žmona arba „Meilei nereikia žodžių“

„Meilei nereikia žodžių“ (angl. „Enough Said“, 2013) – žemiškas ir gyvenimiškas filmas, pristatantis Albertą (akt. James Gandolfini) – nerangų ir mielą vyruką, vakarėlio metu sutinkantį masažistę Evą (akt. Julia Louis-Dreyfus). Netikėtai paaiškėja, jog Albertas – buvęs Evos klientės, poetės Marijanos (akt. Catherine Keener) sutuoktinis, kuriam buvusioji negaili karčių žodžių ir priekaištų. Bandydama išsiaiškinti neigiamas naujosios simpatijos savybes, Eva ima narstyti nutrūkusią Marijanos ir Alberto santuoką, tačiau ar bandymas vadovautis kitos moters jausmais ir logika – teisingas sprendimas?

Didžiausioje vaizdo transliacijų internetu platformoje tvplaypremium.lt ir „TV1000 Premium” kanale rodoma ir Auksiniam gaubliui nominuota komedija „Meilei nereikia žodžių“ nagrinėja santykių pradžioje ypač svarbiomis esančias temas – mylimojo praeities narstymą, aplinkinių daromą įtaką santykiams, neigiamų savybių paieškas ir pasiruošimą nerti į naujus santykius. Netipinį sau ir vieną paskutinių karjeros vaidmenų atlikęs aktorius James Gandolfini čia žavi ne tik įtikinama vaidyba, tačiau ir puikiu tandemu su aktore Julia Louis-Dreyfus.

Filmo anonsas:

„Jausmų galia“, kuomet tereikia pamiršti buvusįjį

Oskarą už geriausią scenarijų pelnęs filmas „Jausmų galia“ (angl. „Eternal Sunshine of the Spotless Mind“, 2004) pristato Džoelą (akt. Jim Carrey). Vyras sužino, jog dalyvaudama moksliniame eksperimente, jo mergina Klementina (akt. Kate Winslet) išvalė atmintį, ištrindama visus su juo susijusius prisiminimus. Vyras atsako tuo pačiu, tačiau ar pašalinus prisiminimus, dingsta ir visi jausmai, puoselėti mylimajam? Likimui Džoelą ir Klementiną vėl suvedus draugėn, jiedu ne tik atranda daug bendro, tačiau ir negali nusikratyti jausmo, jog pažįsta vienas kitą.

Netrukus paaiškėja, jog jiedu – buvę mylimieji, antrąsyk brendantys į tą pačią jausmų upę. Ar šįkart santykių pabaiga bus laiminga?

Didžiausiu Europos fantazuotoju laikomo režisieriaus Michelio Gondry filmas „Jausmų galia“ vadinamas „skyrybų filmu“, kurį privaloma pamatyti bent sykį su mylimuoju atsisveikinusiam žmogui. Juosta sukurta praktiškai nenaudojant kompiuterinių efektų – juostos kūrėjai pirmenybę teikė manipuliacijai šviesa, montažo triukams ir filmavimams senovinėmis kameromis, tuo pačiu aktoriams leisdami improvizuoti filmavimo aikštelėje. Taip gimė fantazijas, sapnus, o gal ir gražiausias svajones primenantis filmas.

Filmo anonsas:

Kai „ilgai ir laimingai“ keičia „Mano liūdna meilės istorija“

Vieną dieną Dinas (akt. Ryanas Goslingas) sutinka Sindę (akt. Michelle Williams) – romantiški pasimatymai, bučiniai ir šypseną keliančios akimirkos jau netrukus gesinamos buitimi, rutina, barniais ir noru nebebūti drauge. Ar kadaise du vienas kitą mylėję žmonės sugebės atrasti aistros likučius ir išgelbėti griūvančią santuoką?

Specialiai aktoriams Michellei Williams ir Ryanui Goslingui parašytas filmo scenarijus pasakoja netipinę meilės istoriją. Priešingai negu daugelis romantinių filmų, besibaigiančių sulig akimirka, kuomet jis sutinka ją, filmo „Mano liūdna meilės istorija“ (angl. „Blue Valentine“, 2010) kūrėjai ima narstyti jausmų transformaciją ir drugelius pilve keičiantį etapą, kuriame rožinių spalvų – kur kas mažiau negu norėtųsi.

Filmas pelnė nominaciją Oskarui ir yra įvardijamas kaip vienas geriausiai santykių transformaciją ir griūtį vaizduojančių filmų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją