Jei sninga, reikia stebėti, kad ant augalų nesusidarytų per didelis sniego sluoksnis, o jei sniego nėra, reikia saugoti augalus nuo šalčio ir apkloti.

Jei iškrito daug sniego, keičiantis atodrėkių ir šalčių laikotarpiams jis gali pakenkti augalams ar net juos sunaikinti. Todėl reguliariai nupurtykite sniegą, taip pat ir nuo gyvatvorės.

Geriausia danga gėlynui žiemą – 20 cm storio lengvo sniego sluoksnis, kuris iškrito ant įšalusios žemės. Po juo išlieka pastovi temperatūra, sudaranti idealias sąlygas daugumai augalų žiemoti. Jei tokio sniego mažoka, nukaskite jo nuo takelių ir užberkite ant lysvių. Tik sniegas turi būti švarus, be druskų, be smėlio ir be akmenukų.

Jei natūralios dangos nėra, rožes, daugiamečius augalus uždenkite spygliuočių šakelėmis, o tulpes ir kitus svogūninius pavasarinius augalus apiberkite durpėmis ir mulčo sluoksniu.

Sausį dažniau šviečia saulė, jos ryškūs, šilti spinduliai gali pakenkti eglėms ir kai kurioms tujų rūšims, taip pat – rododendrams, kukmedžiams, mahonijoms, gebenėms ir kitiems amžinai žaliuojantiems augalams. Kad apsaugotumėte augalus nuo greitai atsirandančios drėgmės ir saulės nudegimų, antroje žiemos pusėje uždenkite juos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)