„Nėra jokios prasmės jų palikti. Mums pakanka drąsos padaryti tai, ko nesiryžo vyriausybė, pasitraukusi gruodžio 31-ąją, t. y. pirmiausia atlikti „generalinį valymą“. Nes tai vienintelis būdas įgyvendinti mūsų idėjas ir padaryti tai, už ką balsavo didžioji Brazilijos visuomenės dalis - užkirsti kelią socialistinėms ir komunistinėms idėjoms, kurios per 30 metų atvedė mus į dabartinę suirutę“, - cituoja O. Lorenzonį naujienų portalas „Antagonista“.

Daugiau kaip 300 Brazilijos prezidento civilinės kanceliarijos darbuotojų buvo atleisti jau ketvirtadienį - atitinkamą įsaką paskelbė oficialus vyriausybės leidinys „Diario Oficial“. Kaip paaiškino O. Lorenzonis, jeigu kai kurie iš šių tarnautojų norės grįžti ir dirbti su naująja vyriausybe, jie turės dalyvauti pokalbyje, kad patvirtintų tiek savo profesinę kvalifikaciją, tie politinių pažiūrų sutapimą su naująja šalies vadovybe. Priklausomai nuo gautos informacijos bus priimtas sprendimas dėl tolesnės kiekvieno tarnautojo karjeros.

„Visos ministerijos gavo leidimą veikti analogiškai“, - pridūrė O. Lorenzonis. Tačiau jis pabrėžė, kad siūloma praktika nėra „raganų medžioklė“. „Kad nereikėtų medžioti raganų, mes iš pradžių atleidžiame žmones iš pareigų, o paskui kalbamės“, - sakė kanceliarijos vadovas.

Spalio 28 d. Brazilijoje įvyko antrasis prezidento rinkimų ratas. Pergalę iškovojo dešiniųjų pažiūrų politikas Jairas Bolsonaras, atstovaujantis konservatyviai Socialliberalų partijai. Naujojo prezidento inauguracija įvyko 2019 metų sausio 1 d. Jis vadovaus šaliai ketverius metus.