Oro linijų bendrovė, be kita ko, paskelbė, kad jos orlaiviais pernai skrido beveik 140 mln. keleivių. Įmonės teigimu, gauta licencija reiškia, kad oro linijos galės veikti vietinėje JK rinkoje ir skraidinti keleivius iš Didžiosios Britanijos į ne ES šalis, net jei „Brexito“ susitarimas nebus pasiektas.

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May ir 27 ES šalių lyderiai pritarė pasitraukimo sutarčiai jau lapkritį, tačiau susitarimui vis dar prieštarauja šalies parlamento nariai. JK parlamentas dėl susitarimo balsuos sausio viduryje.

Sutarties atmetimas reikštų, kad Didžioji Britanija veikiausiai pasitrauktų iš Europos Sąjungos be jokio susitarimo, o tai sukeltų nemenką sumaištį civilinėje aviacijoje.

Londonas ir Briuselis rengia nepaprastosios situacijos planus, kurie leistų Didžiosios Britanijos oro linijų bendrovėms ir toliau skraidinti keleivius į ES šalis, net jei susitarimas dėl prekybos reglamento ir kitų taisyklių nebūtų pasiektas. Be susitarimo JK oro linijos negalėtų vykdyti skrydžių ES viduje.

„Brexito“ be sutarties rizika auga ir, nepaisant mūsų pasiruošimo skrydžiams po pasitraukimo iš ES, mes raginame tiek Didžiąją Britaniją, tiek ir ES sutarti dėl pereinamojo laikotarpio, prasidedančio nuo šių metų kovo pabaigos“, - teigiama „Ryanair“ pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)