Kelionė prie „Titaniko“ kainuos 100 tūkst. dolerių

2019 m. vasarą prasidės pirma ekspedicija į vietą, kur nuskendo „Titanikas“, kurioje galės dalyvauti ir turistai. Kompanija „Ocean Gate“ suplanavo kelias ekspedicijas specialiai pastatytu povandeniniu laivu prie legendinio lainerio, kuris 1912 m. nugrimzdo į vandenyno dugną. Norima sukurti laivo nuolaužų 3D formato atvaizdų. 2019 m. birželio–rugpjūčio mėnesiais vyks šešios ekspedicijos. Į jas bus kviečiami ir eiliniai keliautojai, savaime suprantama, už pinigus.

Dalyvavimas tokiame ture kainuos 105 tūkst. JAV dolerių vienam žmogui. Atsižvelgus į infliaciją, būtent tiek kainavo pirmos klasės bilietas (4 350 dolerių) į pirmą „Titaniko“ kelionę.

„Ocean Gate“ tvirtina, kad pirmą kartą per 13 metų eiliniai žmonės turės galimybę pamatyti tai, kas liko iš „Titaniko“. Ekspertų teigimu, laivo nuolaužos palaipsniui nyksta, todėl „Ocean Gate“ ir nori įamžinti lavą 3D formatu.

Reikalavimai misijos dalyviams nesudėtingi: būti vyresniam nei 18 m., turėti galiojantį asmens tapatybės dokumentą, mokėti plaukioti banguotoje jūroje su nedidele valtele, taip pat sugebėti pakilti su sraigtasparniu nuo vandens paviršiaus.

Ekspedicija prasidės Niufaundlane (Kanada), Sent Džonso mieste – iš ten turistai kartu su specialistais vyks iki panėrimo į vandenyną vietos. Kiekvienoje ekspedicijoje dalyvaus 30 žmonių, įskaitant pilotus, filmavimo specialistus ir kt.

Turistams palikta nuo 5 iki 10 vietų, priklausomai nuo ekspedicijos datos. Planuojama, kad kiekvienos ekspedicijos metu po vandeniu bus praleidžiama iki 6 val., įskaitant ir pusantros valandos „Titaniko“ nuskendimo vietoje. „Ocean Gate“ duomenimis, turistinės vietos pirmose keturiose ekspedicijose jau išpirktos, dar yra vietų dviejose ekspedicijose.

Nuskendęs laivas

Kelionė į Aldabros koralinį atolą Seišelių salyne kainuos perpus pigiau

Į sraigtasparnį šokti neprireiks tiems, kas nuspręs vykti į pirmą pasaulyje povandeninę kelionę Indijos vandenyne. Tiesa, šios kelionės dalyviai turės be niekieno pagalbos įlipti ir išlipti iš povandenio laivo.

Kelionės „Mysteries of the Deep“ („Vandenyno gelmių paslaptys“) skirtos pasiturintiems keliautojams, norintiems patirti nepamirštamų įspūdžių. Vienos britų kelionių agentūros siūloma kelionė apima ir tyrinėjamuosius panėrimus į Indijos vandenyną, išskirtinius praktinius užsiėmimus veikiančiame mokslinių tyrimų laive, apsilankymą viename iš tolimiausių ir ekologų saugomame Indijos vandenyno regione, pasiplaukiojimą privačia jachta Seišelių salyne.

Nuskendęs laivas

Įdomiausias kelionės akcentas – leidimasis po vandeniu aparatu „Triton 1000/2“, pritaikytu dviem žmonėms (vienas iš jų – instruktorius) į 305 m gylį netoli nuo UNESCO saugomo Aldabros koralinio atolo, kur bus galima stebėti retų povandeninių gyvūnų gyvenimą. Kiekvienos kelionės metu numatyti keli 20 min. trukmės panėrimai.

Krante turistai gyvens prabangiose vilose su vaizdu į vandenyną, jachtoje jiems gamins šefas, talkins penkių žmonių komanda.

Ekspedicija į neištyrinėtas Indijos vandenyno gelmes kainuos perpus pigiau nei „Titaniko“ apžiūrėjimas – nuo 42 tūkst. dolerių žmogui (jei bus neriama dažniau, kelionė kainuos brangiau).

Kelionės pradedamos organizuoti 2019 m. kovą. Kelionių agentūra taip pat siūlys keliones į mažai tyrinėtus Mozambiko, Maldyvų salų, Čagoso salyno, Andamanų salų ir Sumatros salos vandenis.

Nuskendęs laivas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)