Kiaušiniai

Kiaušiniai reikalingi ne tik rytiniam omletui. Tūkstančius metų kiaušiniai buvo vienas iš pagrindinių odos priežiūros komponentų. Anksčiausias įrašas apie kiaušinių naudą odai – 600 m. pr. Kristų. Užtepkite kiaušinio baltymo ant veido ir ant kaklo – akimirksniu sustangrės odą, tai – greitas, laikinas veido pastangrinimas. Be to, kiaušinio baltymas sudrėkins odą.

Miegas su pirštinėmis

Prancūzijos karalienė Marija Antuanetė žinojo – rankos pirmos išduoda amžių. Ji miegodavo su pirštinėmis, sudrėkintomis vašku, rožių vandeniu ir migdolų aliejumi.

Šaltasis, arba vėsinamasis kremas (angl. cold cream)

Antikos laikų medikas, filosofas K. Galenas II a. pagamino mišinį odai. Tokį vadinamąjį šaltąjį kremą (nes jis maloniai vėsina) sudaro taukai ir vanduo, jis šalina negyvas odos ląsteles, tirpdo makiažo daleles, valo ir minkština odą. Rožių vandens pilama dėl kvapo – štai ir pagamintas pirmasis kremas. Šaltasis kremas valo ir minkština odą, jis tebenaudojamas šiais laikais.“

Pienas ir medus

Legendinė gražuolė Kleopatra garsėjo tobula oda. Legendos byloja, kad ji maudydavosi vonioje su pienu, medumi ir alyvuogių aliejumi. Visi trys komponentai iki šiol tebenaudojami daugelyje SPA salonų. Pasirodo, norint palepinti odą pakanka praverti virtuvinę spintelę.

Rožių vanduo

Rožių vanduo buvo žinomas dar senovės Egipte. Jis sutraukia poras, lygina raukšleles. Rožių vandeniu taip pat ir valydavo veidą, nes jis puikiai šalina nešvarumus ir riebalus.

Avokadai

Avokadais dar senovės actekai drėkindavo odą. Avokadų aliejus balansuoja odą, sutraukia poras. Jis unikalus tuo, kad lengvai susigeria per odą ir neužkemša porų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)