„Ką tik įlindau į palapinę – galva išūžta ir peršaldyta, o ir kėliausi 5 valandą ryto. Bandysiu pailsėti“, – sakė T. Jančys po to, kai Maroke įveikė pirmąjį „Africa Eco Race“ etapą, kuris driekėsi nuo Nadoro iki La Momie miesto - iš viso 650 km.

Lenktynininkas atviravo, kad nors ir buvo stengtasi, jog sportininkai nepatirtų nesklandumų dėl įvairių muitinės procedūrų, Marokas pasitiko ne itin svetingai.

„Muitininkai pakeitė savo sistemą sausio 1 dieną, tai mes buvome bandomieji triušiai. Prastovėjome labai daug laiko, startą nukėlė net 2 valandoms“, – kalbėjo lenktynininkas, o organizatoriai įžvelgė tokių pokyčių naudą – motociklininkai galėjo startuoti oro temperatūrai šiek tiek pakilus termometro stulpeliu aukštyn.

Greičio ruožas, pasak T. Jančio, buvo smagus, akmenuotas, būdingas Marokui. Vyras prisipažino, kad saugojo motociklą ir niekur neskubėjo, tačiau rūpesčių dėl navigacijos jam nekilo. Pasak organizatorių, greičio ruožas buvo ne techniškai sunkus, o klaidus, tad ne vienam motociklininkui pasisekė prasčiau ir teko trasoje paklaidžioti.

Varžtas iš automobilio durelių

Muitinės niuansai, šaltukas ryte – tai tik pradžia. Nuotykiai prasidėjo kiek vėliau. T. Jančys pasakojo, kad 70 kilometre grįžtant į bivaką atsirado kažkokie garsai ir motociklas nustojo važiuoti.

„Pasirodo ten viskas labai smagiai – nukritę žvaigždė ir varžtas. Iš pradžių atsisuko varžtas, paskui nuskrido ir žvaigždė. Sustojo keletas motociklininkų, žvaigždę dar sugebėjome rasti pakeliui, bet varžto jau nebe. Tada stabdžiausi mašinas. Viena sustojo, radome panašų varžtą, kuris tvirtina mašinos duris. Išsukom ir bent kažkiek šiaip ne taip pritvirtinome žvaigždę, kad nenulėktų antrą kartą. Likusius 320 km taip ir važiavau. Sugaišau kokias 2 valandas, grįžau į bivaką gal 11 val. vakaro. Kol pavalgiau, kol kelio knygą susižymėjau, kol palapinę pasistačiau, atėjo gal ir antra valanda nakties“, – sakė motociklininkas.

Antrasis etapas, kurį sudaro daugiau nei 430 kilometrų, pasak T. Jančio, turėtų būti smagesnis, mat lenktynininkams teks važiuoti ir smėlio kopomis.

Po pirmojo etapo T. Jančys rikiuojasi 30 pozicijoje iš 45 motociklų klasės dalyvių, nuo lyderio atsilikdamas 32 minutėmis. Dienos lyderis motociklų klasėje - Alessandro Botturi su „Yamaha“ motociklu, 6 minutėmis aplenkęs antru numeriu važiuojantį draugą ir legendą Palą Andersą Ullevalsetterį su KTM.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)