Policijos lenktynėmis pavadintame vaizdo įraše matyti, kad vienas paskui kitą požeminėje stovėjimo aikštelėje į dešinę pasuka du BMW automobiliai. Pirmasis ant šlapios dangos kukliai slysteli, antrasis – kaip reikiant. Ir automobilio nesuvaldo – atsitrenkia į prekybos centro sieną bei šią apgadina.

Šis įvykis neliko pamirštas. Policijos pareigūnai surašė administracinius pažeidimo protokolus abiem vairuotojams, kurių BMW slydo posūkyje. Pirmasis vairuotojas gavo 225 eurus baudos ir vieneriems metams neteko teisės vairuoti, antrajam teks pakloti 1200 eurų ir nuo vairavimo „pailsėti“ dvejus metus.

Policijos socialiniame tinkle „Facebook“ išplatintame pranešime pabrėžiama, kad abu vairuotojai pripažino savo kaltę ir dėl įvykio gailėjosi.

Skilo į dvi stovyklas

Pamatę vaizdo įrašą, kurio Lietuvos policija pasidalino savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, internautai neturėjo vieningos nuomonės, ar policijos pareigūnų skirta bauda vairuotojams užtektina, ar, atvirkščiai, per griežta. Netrūko ir besišaipančių, kad toks vaikinų elgesys priminė kadaise populiarų „Greitų ir įsiutusių“ serijos filmą „Tokyo drift“.

„Kam to reikia? Aš sutinku, jei visą aikštelę ir visus posūkius būtų čiuožęs skersas. O dabar, ypač su BMW, nereikia net „gazo“ stipriai „duoti“, kad taip skersai „pastatytumei“. Ir taip stipriai bausti, o aikštelėse tik įvažiavus būna labai slidu, ir labai lengva netyčia galą užmesti“, – gynė nubaustus vaikinus Nerijus.

„Čia greičiau aikštelės savininkus galima apkaltinti dėl slidžios dangos“, – antrino Justinas.

„Kur čia chuliganiškas vairavimas? Matosi, kad šlapia danga, čia greičiau manevrinis išvairavimas“ , – komentavo Linas.

Tiesa, Lietuvos policija patikslino, jog publikuotas vaizdo įrašas – tik pati įspūdingiausia vieta. Anot pareigūnų, dviejų BMW vairuotojai lenktyniavo visoje stovėjimo aikštelėje, važiavo dideliu greičiu ir t.t.

Ir nors netrūko ginančių nubaustus BMW vairuotojus, atsirado ne vienas, pabrėžęs, kad skirtos bausmės galimai netgi per švelnios.

„Čia – ne nuosavas kiemas, čia vieša vieta, galima ir žmones numušti“, – piktinosi Jūratė.

„Per mažos baudos. Bent 10 kartų didesnės būtų, tai ir vaikai gatvėje elgtis išmoktų“, – tikino Mindaugas.

„Ir teisingai, reikia tokius bausti. Tegu savo kietumą „drifto“ varžybose įrodo, o ne gatvėje ar požeminiame parkinge“, – pabrėžė Tomas.

Priminė policininkų šonaslydį

Visgi ne vienas, komentavęs vaizdo įrašą, policijos pareigūnams įgėlė priminęs pernai žiemos pabaigoje nufilmuotą vaizdo įrašą, kuriame – policijos „Škoda Yeti“, išvažiuodamas iš stovėjimo aikštelės į Kalvarijų gatvę, skersas čiūžtelėjo visą posūkį.

Tąkart vaizdo įrašas sukėlė tikrą audrą tarp vairuotojų, atsirado ne vienas, komentavęs, kad už rankinio stabdžio trūktelėjimą aikštelėje buvo nubaustas ar neteko vairuotojo pažymėjimo.

Visgi „Lietuvos policija“ paskyroje tąkart buvo pabrėžta, kad pareigūnų veiksmai nėra laikytini nei chuliganišku vairavimu.

„Mūsų nuomone, nebuvo nei KET pažeidimo, nei pavojaus“, – po pasklidusio vaizdo įrašo komentavo Lietuvos policijos atstovai.

Be to, buvo priminta ir tai, kas laikytina chuliganišku vairavimu. Remiantis Administracinių nusižengimų kodeksu (ANK), chuliganiškas vairavimas, t. y. pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantis Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų.

Toks elgesys užtraukia baudą vairuotojams nuo 450 iki 550 eurų ir, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims, – nuo 750 iki 1000 eurų.

Tiesa, pabrėžiama, kad sprendimą, kaip bausti du prasižengusius BMW vairuotojus, priėmė ne policijos pareigūnai, o teismas, išnagrinėjęs visą pateiktą medžiagą bei kitas aplinkybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)