„Mes džiaugiamės ir norėtume iš visos širdies padėkoti, kad Michaelio 50 metų švenčiate kartu su juo, – rašo Corinna. – Galite būti tikri, kad jis yra geriausiose rankose ir kad darome viską, kas įmanoma, kad jam padėtume.

Prašau supratimo, Michaelio prašymu ir toliau jautrią sveikatos temą paliksime asmeninėje erdvėje. Tuo pačiu nuoširdžiai dėkojame už jūsų draugystę ir linkime jums sveikų ir laimingų 2019-ųjų“.

Nuo nelaimės per slidinėjimą kalnuose 2013 metų gruodžio 29 dieną M. Schumacheris atlieka reabilitaciją ir kovoja dėl kiekvieno teigiamo savo sveikatos postūmio.

Kaip dovaną M. Schumacheriui, jo šeimai ir fanams fondas „Keep Fighting“ sukūrė virtualų muziejų. „Oficialiai Michaelio Schumacherio mobilioji programėlė bus paviešinta ketvirtadienį, kad visi kartu galėtume peržiūrėti Michaelio laimėjimus. Mobilioji programėlė yra dar vienas mūsų pastangų žingsnis, linkime tuo naudotis. Norime priminti jo pergales, rekordus ir džiaugsmą“, – rašė Corinna.

Nuo 2014 metų jis pergabentas į savo namus Šveicarijoje prie Ženevos ežero. Informacija apie M. Schumacherio sveikatos būklę neviešinama.

Apie Michaelį pastaruoju metu kalba ir jo buvę bendražygiai, kolegos. „Jis buvo mano mokytojas“, – teigia buvęs paskutinis jo porininkas „Ferrari“ komandoje Felipe Massa. Anot jo, septyniskart pasaulio čempionas buvo visapusiškas lenktynininkas, iš kurio galima buvo daug ko išmokti.

Dabartinis „F-1“ pasaulio čempionas Lewisas Hamiltonas tvirtino, kad Michaelis „išliks visiems laikams geriausiuoju“, o tautietis Sebatianas Vettelis po ne itin sėkmingo sezono teigė, kad jam praverstų dabar M. Schumacherio patarimas ir parama.

Arčiausiai M. Schumacherio rekordų – 7 pasaulio čempiono titulų ir 91 pergalės yra L. Hamiltonas. Britui iki vokiečio rekordų trūksta dviejų titulų ir 18 pergalių.

Pagal iškovotas pirmąsias starto pozicijas lenktynėse L. Hamiltonas aplenkė M. Schumaherį dar 2017 metais.

Schumacherio vardas „Formulės-1“ trasose gali vėl pasirodyti 2020 metais.

„Ferrari“ ir „Mercedes“ įdėmiai seka Michaelio sūnaus 19-mečio Micko karjerą. Pastarasis 2018 metais laimėjo „F-3“ titulą ir šiais metais varžysis „F-2“ lenktynėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)