Šeši vyrai sutiko papasakoti, ką reiškia santykiai su gerokai vyresne moterimi.

1. „Pavargau nuo mamytės juokelių“

„Susitikinėjau su miela moterimi, kuri buvo lygiai du kartus vyresnė už mane. Man buvo dvidešimt penkeri, jai – penkiasdešimt. Ji praeityje turėjo siaubingą santuoką, kurioje netrūko užgauliojimų, taip pat turėjo tris suaugusius vaikus, iš kurių du buvo vyresni už mane. Jos buvusysis ir vaikai elgėsi su ja kaip su šiukšle, ir ji, deja, leido jiems tai daryti. Kartu mes sukūrėme puikų verslą, kuris buvo toks sėkmingas, kad įsigijome du namus, tris puikius automobilius ir laivą. Galiausiai aš suvokiau, kad nors mano gyvenimas velniškai geras, tačiau nesijaučiu laimingas.

Amžius nėra vien skaičius. Galiausiai tu prieini tą tašką, kai atsiskleidžia milžiniški skirtumai. Pavargau nuo mamytės juokelių ir jaučiausi visiškai ne savo rogėse, kai užsukdavo jos vaikai. Negalėjau pakęsti to, kaip jie elgiasi su ja, ir tai tapo nesutarimų tarp mūsų priežastimi.

Seksualine prasme iš pradžių pas mus viskas buvo puiku, tačiau kai jai prasidėjo menopauzė, viskas greitai pasikeitė. Staiga seksas ją nustojo dominti, o man tuo metu buvo trisdešimt ir be jo negalėjau apsieiti. Pradėjome miegoti atskirai, nes jai skaudėjo nugarą. Viskas pradėjo kaip reikiant byrėti, kai suvokiau, kad vis dažniau ja rūpinuosi. Tai pradėjo mane piktinti.

Galų gale supratau, kad jeigu nepaliksiu jos, jausiuosi labai nelaimingas. Po kartu praleistų trylikos metų pasakiau jai, kad man atrodo, jog atėjo metas pasukti skirtingais keliais. Tai buvo vienas sunkiausių dalykų, kuriuos man teko daryti gyvenime. Ji buvo visiškai sugniuždyta.

Amžius turi didelę reikšmę. Neapgaudinėkite savęs ir, jeigu nenorite dėti milžiniškų pastangų, kad viskas funkcionuotų, geriau to net nepradėkite.“

2. „Seksas – stulbinantis“

„Mano mylimoji yra devyneriais metais vyresnė už mane. Pagrindinis skirtumas – finansai ir karjera. Ji padariusi karjerą ir uždirba šešiaženklę sumą, o aš uždirbu penktadalį jos atlyginimo ir vis dar nesu padaręs karjeros.

Pirmas dalykas, ką pastebėjau būdamas su vyresne moterimi, tai kad jos žino, ko nori lovoje, todėl seksas yra tiesiog stulbinantis. Trūkumai slypi tame, kad ji nugyvenusi devyniais metais daugiau už mane, per tą laiką įgijo daug patirties, tačiau vis tiek tikisi, kad būsiu jos lygio. Tai gali erzinti.“

3. „Turiu kur kas daugiau gyvenimiškos patirties“

„Žmona už mane dešimt metų vyresnė. Mes santuokoje gyvename keturiolika metų. Ironiška, tačiau ji yra naivioji pusė, o aš turiu daugiau gyvenimiškos patirties, tad tai sukuria pusiausvyrą. Mūsų santuoka išties nuostabi.“

4. „Niekada nėra jokių dramų“

„Man 21 metai ir susitikinėju su 25 metais vyresne už save moterimi. Susitikinėti pradėjome nuo tada, kai man buvo aštuoniolika. Kitų metų pradžioje ketinu pasipiršti. Tai nuostabu. Niekada nebūna jokių ginčų ar kautynių, niekada jokio pavydo. Ji yra emociškai subrendusi, tad niekad nebūna jokių dramų. Jeigu mes dėl ko nors nesutariame (o man net sunku prisiminti tokį atvejį), nėra jokio ginčo. Emocinė branda greičiausiai yra vienas patraukliausių dalykų. Ji labiau savimi pasitiki dėl to amžiaus skirtumo nei aš, bet nei vienam iš mūsų tai nekelia problemų (ypač praleidus kartu trejus metus). Visi mūsų draugai puikūs ir nei vienas neteisia.

Deja, mano tėvai nevertino taip palankiai mano sprendimo susitikinėti su vyresne moterimi, tad mano santykiai su jais… nestabilūs. Tačiau jos šeima puiki. Ji turi už mane vyresnių vaikų ir už mane jaunesnių vaikų. Iš pradžių tai buvo šiek tiek keista, tačiau dabar į juos žiūriu paprasčiausiai kaip į šeimą.

Seksualine prasme nėra jokių problemų. Mūsų libido dera tarpusavyje. Santykių pradžioje tai buvo dešimt kartų per savaitę, tikra to žodžio prasme. Pasibaigus medaus mėnesio fazei, mes apsistojome ties patogiais trim ar keturiais kartais per savaitę. Apskritai, viskas puiku. Negalėčiau būti laimingesnis.“

5. „Libido suderinamumas kėlė problemų“

„Kartu buvome apie penkerius metus, ji už mane vyresnė penkiolika metų. Ji – puikios formos ir sveika, kalbant apie brandumą, abu puikiai derame. Libido suderinamumas kėlė problemų, tačiau tai susiję ne tiek su amžiumi, kiek su tam tikromis psichinės sveikatos problemomis.“

6. „Tai buvo gyvenimą patvirtinantys santykiai“

„Daugiau nei dvejus metus susitikinėjau su moterimi, kuri už mane buvo vyresnė dvylika metų. Kai susitikome, man buvo 26, o jai – 38 metai. Tai buvo nuostabūs, gyvenimą praturtinantys santykiai su žmogumi, kuris tikrai mane myli, ir kurį aš tikrai myliu.

Vis dėlto, ilgainiui tokie santykiai išsikvėps. Po dešimtmečio jai bus 48, o man – 36 metai, tad aš pačiais geriausiais savo gyvenimo metais mėginčiau motyvuoti vyresnę moterį elgtis taip pat jaunai, koks būsiu aš. Jeigu aš būčiau 42, o jai būtų 48 metai, skirtumas nebūtų toks pastebimas. Nuo ketverių iki septynerių metų – mažai pastebimas skirtumas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (446)