Išplakite 30 mielių su šiltu pienu ir supilkite į dubenį subertus 400 g miltų. Dubenį apdenkite švariu audeklu ir padėkite šiltai.

Išsukite 60 g sviesto, 5 kiaušinių trynius, 30 g cukraus, įdėkite 30 g sukapotų migdolų, truputį kardamono ir druskos, įpilkite pusę stiklinės pieno ir viską sukrėskite į sušilusius miltus. Tešlą maišykite, kol pasirodys burbulai, tada vėl apklokite audeklu ir palikite šiltoje vietoje 1-1,5 valandos pakilti. Paskui tešlą iškočiokite iki pusės centimetro storio ant miltais pabarstytos lentos. Stikline išspauskite skrituliukus ir ant jų dėkite įdarą. Ant viršaus uždėkite po antrą skrituliuką. Paruoštus blynus palikite ant lentos dar kartą iškilti, tada dėkite į karštą aliejų keptuvėje ir kepkite. Blynai turi tiesiog plaukioti riebaluose. Kepti reikia ant vidutinio karštumo ugnies, kad gerai iškeptų, bet neprisviltų.

Įdarui imkite labai tirštą marmeladą.

Kai blynai bus iškepę, juos sudėkite ant minkštu popieriumi išklotos lėkštės ir apibarstykite cukraus pudra, į kurią įmaišyta vanilės. Kai riebalų perteklius nuvarvės, o cukraus pudra įsigers, blynus patiekite ant stalo.

Skanaus!

Vaniliniai mieliniai blynai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)