Kailis šunis saugo nuo šalčio

Ne visi šunys lygūs kalbant apie toleranciją šalčiui. Kaukazo aviganis sniegui bus geriau pasirengęs negu čihuahua, tačiau storas kailis nereiškia, kad esant ekstremalioms oro sąlygoms šuo nesušals. Dėl to rūbai šunims nėra gėda - tiesą sakant, kartais jie pasitarnauja ir daug laiko lauke praleidžiantiems šunims (pvz., sargaujantiems). Netgi nebūtina pirkti specialaus kostiumo – taupūs žmonės iš dėvėtų striukyčių sugeba patys sukurpti rūbelius, svarbu, kad jie dengtų nugarą, nesusiteptų tuštinantis ir būtų periodiškai patikrinami ar nesušlapo. Gyvenantiems šiltuose namuose rūbų tema dar aktualesnė – lepus šiltame bute po antklode snaudžiantis trumpaplaukis lepūnėlis, ištystas į valandos trukmės žygį spaudžiant -20 laipsnių šalčiui ir pučiant vidutinio stiprumo vėjui, greičiausiai nebus labai laimingas (ir, deja, tai geriausia, kas tokiu atveju gali nutikti). Gerai tai, kad dauguma jautruolių, pajutę jiems netinkamas sąlygas, jau po poros minučių išsireikalauja grįžimo namo.

Šunims saugu ėsti sniegą

Sniegas ir pusnys smagus dalykas – tinka ir bėgiojimui, ir žaidimams, ir kapstymui, ir rijimui. Tačiau sniege gali būti šiukšlių, druskų ar chemikalų. Šuo gal susirgti nuo bet kurio iš šių dalykų. Gal atrodo, kad šviežias sniegas saugesnis, tačiau niekas nežino, kas slepiasi po juo.

Šunys šaltu oru linkę mažiau dehidratuoti

Kalbant apie vandenį, žmonės mano, kad jo daugiau reikia per karščius. Tai netiesa. Žiemą oras gali būti sausas, o šunys kvėpuodami praranda daug drėgmės. Įsitikinkite, kad šuo gauna pakankamai vandens. Jeigu gyvūnas laikomas lauke – per šalčius dažnai keiskite vandenį, kad tas neužšaltų (arba tiesiog įsigykite šildomą dubenėlį).

Šuns išmatas paslėps sniegas

Atėjus žiemai ir prisnigus, žmonės pradeda rečiau rinkti šunų „dovanėles“. Na taip, šalta, pučia vėjas, o ir „kaksis“ gan saugiai pasislėpė pusnyje. Bet tai nereiškia, kad visas po sniegu sulindęs šlamštas dings. Šaltis sulėtina biologinio skaidymo procesą, tad netvarka laikysis iki atodrėkio. Pavasarį visas žiemos triūsas išlįs laukan ir apie jį vėl plačiai bei su pasimėgavimu rašys spauda. Be to, tai ne tik bjauriai atrodo, bet ir kelia pavojų visuomenės sveikatai.

Žiemą šunys saugūs nuo blusų ir erkių

Blusos ir erkės žiemą ieško saugių šiltų vietelių. Namas - pati šilčiausia vieta rajone, o parazitai žino, kaip išgyventi. Didelis niežulys ant išsausėjusios odos bus dar pavojingesnis negu vasarą.

Laukan išbėgom vos minutėlei, tad šuns pėdų nereikia saugoti

Aha, o pats išlėkėt basas? Didžiausias pavojus šuniui ne nušalimas, o druska, jeigu jos paberta netoli namų.

Sniegą iš kailio šuo pašalins pats

Jei po kailiu įstrigo šiek tiek sniego gumuliukų, reikia juos pašalinti. Šuo gali juos graužti, pešti ar laižyti, kas pakenks odai bei kailiui.