Pareigūnai nustatė 52 iš 120 žmonių, gyvenusių per sprogimą sugriuvusios laiptinės butuose, likimą.

„13 val. (vietos laiku) duomenimis, name buvo priregistruota 111 žmonių, o dar devyni nuomojosi būstus – iš viso 120 žmonių. 52 žmonių likimas žinomas. Keturi iš jų žuvę. 16 evakuoti, tarp jų septyni vaikai. Į ligonines paguldyti keturi žmonės, įskaitant du vaikus. Dar 28 žmonės susisiekė su (operatyviniu) štabu“, – nurodė gubernatoriaus spaudos tarnyba.

Likusių 68 žmonių likimas iki šiol nežinomas.

Anksčiau buvo pranešama apie tris žuvusius suaugusius žmones ir keturis į ligoninę paguldytus sužeistuosius.

„Iš po griuvėsių ištraukti trys gyvi ir trys žuvę žmonės. 79-ių žmonių likimas nežinomas“, – kiek anksčiau sakė Čeliabinsko srities gubernatoriaus pavaduotojas Olegas Klimovas.

Jis patikslino, kad laiptinėje gyveno 110 žmonių.
Trys žuvo, tris ištraukė iš po griuvėsių gyvus, dar 19 žmonių evakavo. „Kol kas nežinomas 79-ių žmonių likimas“, – sakė jis.

O. Klimovas pridūrė, kad name yra 12 laiptinių ir 1,1 tūkst. gyventojų. Sugriuvus laiptinei, evakuoti ir dviejų kaimyninių laiptinių gyventojai.

„Šiuo metu valomi griuvėsiai“, – sakė gubernatoriaus pavaduotojas.

Devynaukščio namo (Karlo Markso prospektas 164) laiptinė įgriuvo ankstų gruodžio 31-osios rytą. Manoma, kad įvyko buitinių dujų sprogimas.

Portalas „74.ru“ gavo sprogimo Magnitogorsko daugiabutyje momento įrašą.

Filmuota rūsyje pirmame namo aukšte, esančiame dešiniau sprogusios sekcijos. Videokamera užfiksavo stiprų sprogimą ir drebėjimą. Įraše matosi tikslus sprogimo laikas – 6.02 val.:

Vietos žiniasklaidą cituojanti naujienų agentūra „Reuters“ praneša, kad kol kas neaišku, kiek žmonių įkalinta po griuvėsiais, tačiau iš po jų girdėti aimanos.

Trečiosios miesto ligoninės traumatologiniame skyriuje, į kurį atvežė nukentėjusius vyrą ir moterį, pranešė, kad nukentėjusiųjų būklė stabili, gana patenkinama. Trečias nukentėjusysis – vaikas – paguldytas į Magnitogorsko vaikų ligoninės chirurgijos skyrių, skelbia lenta.ru.

Dėl sprogimo sugriuvo nuo trečio iki dešimto aukšto perdangos virš arkos tarp šeštos ir septintos laiptinių. Kaip pranešė miesto valdžia, sprendžiant iš padarinių, dujų sprogimas įvyko antrame aukšte virš arkos.

Gelbėtojų duomenimis, nukentėjo 48 butai, kuriuose gyveno 110 žmonių. Šiuo metu vyksta dviejų laiptinių gyventojų evakuacija.

„Visi, kam reikia šilumos, patalpinti mokykloje. Name – 12 laiptinių, evakuojamos gretimos dvi laiptinės“, – informavo Magnitogorsko meras Sergejus Berdnikovas.

Jo teigimu, likusių laiptinių gyventojai palaipsniui paliks namą. Planuojama iškelti dviejų laiptinių gyventojus – tos, kurioje įvyko sprogimas, ir kaimyninės.

Įvykio vietoje įsteigtas operatyvinis štabas, kuriam vadovauja gubernatorius Borisas Dubrovskis. Nuolaužas valo Nepaprastųjų situacijų ministerijos Magnitogorsko ir aplinkinių rajonų skyrių pajėgos. Iš Maskvos išskrido specialistų grupė.

Iš gretimų sugriuvusiajai laiptinių evakuoti žmonės buvo apgyvendinti vietos mokykloje.

„Tikrinamos namo konstrukcijos. Jame gyvena maždaug 500 žmonių, reikia priimti sprendimus“, – sakė O. Klimovas.

Jo duomenimis, iš Maskvos Nepaprastųjų situacijų ministerijos lėktuvu buvo atskraidintas inžinerinis kompleksas „Struna“, su kuriuo bus galima tiksliau įvertinti namo konstrukcijų būklę.

Vicegubernatorius nurodė, kad sprogimas įvyko ryte, kaip manoma, antrajame namo aukšte virš arkos, pro kurią mašinos važinėja į kiemą.

Pasak jo, miesto valdžia aiškinasi, kiek tiksliai žmonių sprogimo metu buvo laiptinėje ir jos butuose.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino pavedimu į Magnitogorską išvyko sveikatos apsaugos ministrė Veronika Skvorcova ir nepaprastųjų situacijų ministras Jevgenijus Ziničevas, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1593)