Tai yra pokytis, nes per praėjusius trejus metus žurnalistų žūčių kasmet vis mažėjo. Tarp šių metų aukų buvo 84 žurnalistai, operatoriai ir technikai bei 10 žiniasklaidos darbuotojų, kurie dirbo vairuotojais, apsauginiais ar pardavėjais. Šešios aukos buvo moterys. 2017-aisiais pasaulyje buvo nužudyti 82 žurnalistai ir žiniasklaidos darbuotojai.

Daugiausiai žurnalistų šiemet žuvo Afganistane. Čia tikslinių nužudymų, išpuolių ar kryžminės ugnies aukomis tapo 16 reporterių. Toliau eina Meksika (11), Jemenas (9) ir Sirija (8). Indijoje užregistruotos 7 aukos, Pakistane, taip pat JAV ir Somalyje - po 5. Europoje nužudyti keturi žurnalistai - Prancūzijoje, Bulgarijoje, Turkijoje ir Slovakijoje.

Šis sąrašas parodo dabartinę žurnalistų saugumo krizę, pareiškė Žurnalistų federacija. Liūdna kulminacija buvo žiaurus Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggio nužudymas.

IFJ prezidentas Philippe'as Leruthas paragino JT nares priimti susitarimą dėl žurnalistų saugumo ir apsaugos. Jį IFJ spalį pristatė JT diplomatinėms atstovybėms Niujorke.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)