Ministerija taip pat pareiškė, kad 2018 m. Rusijos kariuomenė raketų sistemas „Pantsir-S“ ir S-400 dislokavo Krymo pusiasalyje, aneksuotame iš Ukrainos 2014 m., taip pat Arkties regione, Kaliningrado srityje ir Chabarovsko regione.

Pastaraisiais metais Rusija demonstravo jėgą užsienyje, o jos vaidmuo kariniuose konfliktuose Sirijoje ir Ukrainoje apkartino santykius su Vakarais.

Ginče su Rusija dėl dar vienos, ilgesnio nuotolio, raketų sistemos JAV pagrasino pasitraukti iš 1987 m. pasirašytos Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutarties (INF). JAV tvirtina, kad Rusijos raketų sistema „Novator 9M729“ (NATO vadinama SSC-8) pažeidžia sutarties sąlygas.

Sutartis draudžia ją pasirašiusioms šalims dislokuoti trumpo ir vidutinio nuotolio sausumos raketas Europoje. Rusija neigia, kad jos raketų kompleksai pažeidžia sutartį, ir kaltina JAV ieškant preteksto pasitraukti iš sutarties tam, kad galėtų kurti naujas raketas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad 2019 m. Rusija dislokuos ir ultragarsines raketas, galinčias nešti branduolinius užtaisus. Pasak V. Putino, šis žingsnis reiškia, kad Rusija dabar turi naujo tipo strateginį ginklą.

Kovo mėnesį Kremlius teigė, kad Rusija per ateinančius 5 metus sumažins savo karinį biudžetą žemiau 3 procentų bendrojo vidaus produkto lygio.