Nesvarbu, suvokiame tai, ar ne, tačiau viena iš priežasčių, kodėl mums patinka žiūrėti filmus, skaityti knygas arba stebėti per televiziją transliuojamus situacijų šou, yra noras susitapatinti su kūrinių personažais arba dalyvauti vaizduojamuose įvykiuose. Nenuostabu, kad esame pasvajoję ir apie galimybę bent dieną pagyventi taip, kaip Jamesas Bondas.

Tačiau kaip paaiškėjo, vargu ar daug išliktų mūsų atminty, jei elgtumėmės kaip slaptasis agentas. Mat nuolatos automobiliais lakstantis ir su gražuolėmis vakarojantis Jamesas Bondas dažniausiai yra (tikrai turėtų būti, turint omeny, kiek alkoholio jis vartoja) net labai girtas.

Taip teigia mokslininkai iš Naujosios Zelandijos Otago universiteto neseniai paskelbtoje publikacijoje, rašoma portale „The Richest“. Jie išsiaiškino, kad ne mažiau kaip 109 epizoduose Jamesas Bondas vartoja alkoholinius gėrimus.

Kitaip sakant, vienoje filmo serijoje jis išgeria vidutiniškai po 4,5 porcijos kokio nors svaiginančio gėrimo. Daugiausia – net šešis kokteilius „Vesper Martini“ – jis išgėrė 2008 metais pasirodžiusiame „Paguodos kvante“ („Quantum of Solace“).

Nuo tokio kiekio britų agentas tikrai turėjo apsvaigti tiek, kad neišvengtų mirtinos rizikos.

Tyrimas tikrai neapsiribojo vien skaičiavimu, kiek Jamesas Bondas išgeria. Kaip praneša „The New York Times“, publikacijoje atkreiptas dėmesys ir į tai, kad būdamas ganėtinai apsvaigęs slaptasis agentas dalyvauja įvairiose sudėtingose ir pavojingose operacijose. Ką konkrečiai jis veikia? Ogi pavyzdžiui, miega su priešais, valdo sudėtingus įrenginius, lošia iš didelių sumų ir kt.

Jei niekaip nesuprantate, kam gaišti laiką tokioms pramoginio pobūdžio įžvalgoms į kūrinio herojaus gyvenimą, žinokite, kad publikacijos autoriai tai darė ne iš nuobodulio. Kasmet artėjant Kalėdoms Australijos medicinai skirto žurnalo „Medical Journal of Australia“ leidėjai surengia konkursą, kuriame dalyvaujantys įvairių universitetų atstovai kviečiami pateikti kokių nors neįprastų arba smagių idėjų.

Šiemet įdomiausiu tyrimu buvo pripažintas Jameso Bondo, kaip alkoholiko, demaskavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)