„Todėl kaistant ekonomikai ją dar labiau pakaitinti mažinant mokesčius, kaip tai padarė dabartinė Vyriausybė, nėra labai protinga“, - penktadienį kalbėdamas „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė A. Kubilius.

Parlamentaro nuomone, siekiant išvengti ekonomikos perkaitimo, būtina daugiau dėmesio skirti produktyvumo augimui, - kad aukštųjų technologijų produkciją kuriančios ir gaminančios įmonėms sudarytų didesnę dalį šalies ekonomikoje.

Pasak jo, Lietuva kai kur juda labai neblogai - tai biotechnologijos, lazerių gamyba.

„Lietuva gana sparčiai augina raumenis vadinamųjų „blockchain“ (oficialiai apibrėžiama, kaip decentralizuota vieša transakcijų saugojimo sistema. - ELTA) technologijų srityje, ir net Vakarų spauda stebi, ką čia Lietuva daro su tais ypač naujoviškais bankiniais instrumentais. Ir tai yra gerai. Bet kitose srityje galėtume padaryti daugiau“, - sakė A. Kubilius.

Jo manymu, itin svarbu nukreipti pastangas ir lėšas į kelias pagrindines sritis, kurios atneštų sėkmę Lietuvai ateityje.

„Panašiai kaip Airijoje, mums reikėtų pasiekti nacionalinį susitarimą, kuris leistų resursus koncentruoti į tam tikras kelias sritis, nesiblaškyti. Mes net esame įregistravę įstatymo projektą dėl resursų koncentravimo keliose srityse“, - kalbėjo buvęs šalies premjeras.

Be to, A. Kubiliaus nuomone, reikia pasiekti susitarimą, kokių viešųjų paslaugų norime ir kiek lėšų galime tam skirti: „Jeigu norime paslaugų kaip Vakarų Europoje, maždaug tiek lėšų reikėtų ir planuoti viešajam sektoriui“.