Naujas Fabijoniškių baseinas S. Neries gatvėje pastatytas kiek daugiau negu per metus. 25 metrų ilgio 8 takelių plaukimo baseine veiks pirčių zona, treniruoklių, sporto salės, bus 100 vietų žiūrovų tribūna, persirengimo erdvės 140 lankytojų, šalia baseino įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės.

Paskelbtos ir baseino paslaugų kainos. 4 val. vienkartinis bilietas į baseiną, pirtis ir treniruoklių salę kainuos 19 eurų, be treniruočių salės vienkartinis 2 val. bilietas kainuos 10 eurų.

Mėnesio abonementas kainuos 97 eurus, o perkant visiems metams – 319 eurų, abonementai su treniruoklių sale kainuos atitinkamai 115 ir 369 eurus.

Šio baseino laukia profesionalūs sportininkai, kurie galės treniruotis ir ruoštis svarbioms varžyboms savame mieste, o sostinės antrokai pagal specialią programą čia mokysis plaukti per kūno kultūros pamokas. Planuojama, kad pastačius ir antrą naują baseiną ir įtraukus privačius sporto klubų baseinus, visi pusseptinto tūkstančio Vilniaus antrokų galės mokytis plaukti.

Baseinu rūpinsis sostinės savivaldybės įstaiga „Sveikas miestas“. Naujojo baseino operatorius visą sutarties laikotarpį – 20 metų – turės rūpintis ne tik statinio priežiūra, bet ir sportininkų treniruočių sąlygomis, sostinės antrokų mokymosi plaukti programa ir užtikrins kokybiškas paslaugas miesto gyventojams.

Tiesa, nors Vilniaus miesto savivaldybė ir paskyrė „Sveiką miestą“ Fabijoniškių baseino administratoriumi, Konkurencijos taryboje vis dar vyksta tyrimas, ar neturėjo būti skelbiamas viešas konkursas šioms pareigoms. „Konkurencijos taryba mažiau kaip prieš mėnesį priėmė sprendimą pradėti tyrimą. Šiuo metu atliekami įprasti procedūriniai veiksmai, renkama ir analizuojama informacija. Dabartinėje tyrimo stadijoje dar sunku prognozuoti, kada tyrimas gali būti užbaigtas ir paskelbtas sprendimas“, – anksčiau DELFI informavo Konkurencijos tarybos atstovė spaudai Lina Navickaitė.

S. Nėries gatvėje iškilusio baseino statybos savivaldybei kainavo 3,1 mln. eurų. Baseiną statė bendrovė „Irdaiva“ kartu su bendrove „Statybos kodas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)