Tačiau žmogui, kuris neseniai tapo šeimos nariu, pirmosios šventės kartu su naująja šeima gali sukelti nemenką galvos skausmą – juk dar nežinai, kas priimta naujojoje šeimoje, kokių taisyklių ir tradicijų joje laikomasi.

Karališkoji šeima taip pat ne išimtis – susiorientuoti jos taisyklėse ir tradicijose ne lengviau, nei į ją pakliūti, tad nenuostabu, kad iš pradžių daug kas prašauna pro šalį.

Princas Charlesas su princese Diana

Taip nutiko ir princesei Dianai per pirmąsias Kalėdas su karališkąja šeima 1981 m.

Kasmet karališkoji šeima Kūčių vakarą susirenka Sandrigame, karalienės rezidencijoje užmiestyje, praneša „Daily Mail". Visi šeimos nariai slapta padeda dovanas ant stalų raudonojoje svetainėje iki vaišių, kurios prasideda lygiai 18 val. Vienintelė taisyklė – dovanos turi būti juokingos.

„Šventės ceremonijai visada vadovauja juokauti mėgstantis princas Filipas, kuris pasako šeimynykščiams, kada laikas išpakuoti savo „pigias ir linksmas" dovanėles", – praneša „InStyle".

Princesė Diana, princas Charlesas ir Oliveris Hoare su žmoma

Tarp juokingiausių dovanų per ilgus metus: dušo kepuraitė su užrašu „Ain't Life a B****" („Argi gyvenimas ne k**ė"), kurią Harry įteikė karalienei, ir odinė unitazo sėdynė, kurią princesė Anne įteikė princui Charlesui (kalbama, kad jam ši sėdynė taip patikusi, kad jis ją vežasi į keliones).

Bet 1981 m. princesei Dianai, kuri tais metais buvo jaunamartė ir naujokė karališkojoje šeimoje, niekas nepasakė apie kvailas dovanas. Ji pasirinko tradicinę dovaną – įteikė princesei Anne'ai kašmyrinį megztinį. Mainais nuo savo svainės ji gavo tualetinio popieriaus gaubtą.

Princesės Dianos ir princo Charleso vestuvės

Princesė Diana pasimokė iš šios klaidos ir per kitas, 1982-ųjų m. Kalėdas įteikė kunigaikštienei Fergie leopardo kailio raštais margintą vonios kilimėlį.

Princesė Diana

Laimei, atrodo, kad nei Kate Middleton, nei Meghan Markle nepakartojo princesės Dianos klaidos – jos abi buvo puikiai informuotos apie karališkosios šeimos polinkį krėsti išdaigas per Kalėdas. Prieš princui Harry pradėjus susitikinėti su Meghan Markle, Kate jam padovanojo rinkinį „Užsiaugink draugę", praneša „Daily Mail". Meghan taip pat „nepasišiukšlino" pernai per savo pirmąsias karališkąsias Kalėdas – padovanojo karalienei dainuojantį žiurkėną ant virvelės, kuriuo be galo apsidžiaugė mylimi karalienės korgiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)