Originalus sprendimas Naujiesiems

„Naujųjų metų tvarkymasis 2019” – taip pavadinta naujametinė talka, į kurią kviečiami visi norintieji prisidėti prie švaresnio Vilniaus įvaizdžio. Feisbuke plintantis renginys ragina Naujuosius metus pasitikti netradiciškai ir ypač originaliai – sausio 1-ąją, 2 valandą nakties ateiti į Katedros aikštę ir sutvarkyti tai, kas lieka sutikus Naujuosius metus.

„Manau, ne vienam teko naujametinę naktį, po 12 valandos praėjus Katedros aikšte pasibaisėti šiukšlių krūvomis. Jos tikrai akių nedžiugina ir nors kitą dieną miestas yra tvarkomas, bet mums norisi, jog tvarkingo vaizdo nereiktų laukti visą dieną”, – teigia susivienijimo „Žali.lt” veiklos koordinatorė Austė Juozapaitytė.

Austė Juozapaitytė

Lietuviams tai dar naujovė

Tokia tvarkymosi akcija naujametinę naktį organizuojama jau trečią kartą. Asociacijos „Achmadija” ir „Darom” kviečia prisijungti ne tik aplinkosaugos ar ekologijos aktyvistus, bet ir naujų potyrių ieškančius vilniečius bei miesto svečius. Beje, Naujųjų metų tvarkymosi akcijos vyksta daugelyje pasaulio šalių, tokiose kaip Vokietija, D. Britanija, Kanada, JAV.

„Taip siekiame ugdyti kitokią, atsakingesnę kultūrą, požiūrį, kurti tvarkingesnę aplinką. Tokios naujametinės tvarkymosi akcijos vyksta daugelyje pasaulio vietų, tačiau lietuviams kol kas tai dar yra naujovė. Vis dėlto, kodėl gi nepasitikus Naujųjų su gerais darbais, juk sakoma – „kaip pradėsi naujus, tokie ir metai bus”, – sakė A. Juozapaitytė.

Po talkos laukia vaišės

A. Juozapaitytė tikina, kad visai nesvarbu, jei Katedros aikštėje teks rinkti šiukšles, kurias numetėte net ne Jūs: „Nesvarbu, kas prišiukšlino. Svarbiausia, parodyti pavyzdį ir juo būti, parodyti, jog netvarkingas miesto įvaizdis jums – svetimas.”

Pašnekovė dar kartą paragino visus sausio 1-ąją, po vidurnakčio, apie 2 valandą nakties rinktis Katedros aikštėje, kur bus išdalinti šiukšlių maišai, pirštinės, o pati talka turėtų užtrukti apie pusvalandį. „Po jos visus kviesime pasivaišinti arbata ir taip, atlikus gerą darbą, jaukiai pratęsti Naujųjų šventę”, – patikino A. Juozapaitytė.

Į organizuojamą naujametinę talką reikalinga išankstinė registracija, ją galite rasti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)