Deja, mados ateina ir praeina, mes visi žinome, kaip greitai tai keičiasi. Vieną dieną visi pamišę dėl mikroskopinių akinių, kitą – ši mada atrodo juokingai. Arba ją pakeičia kita tendencija.

Tendencijas padiktuoja gatvė, juk, kokios bus tendencijos 2019-aisiais, buvo nuspręsta jau 2017-aisiais. Yra ne viena kompanija, kurių pagrindinis darbas yra prognozuoti, kurti ir ieškoti naujų tendencijų. Jie keliauja po pasaulį ir stebi gatves, žmones jose, ką jie dėvi, kaip tai daro ir tuomet pritaiko taip formuodami ir prognozuotami ateities tendencijas.

2018-ieji buvo išties gausūs įvairiomis tendencijomis, tačiau baigiantis metams vienos – išliks, su kitomis reikės atsisveikinti.

Sudariau TOP 5 drabužių ir aksesuarų, kuriuos reikėtų išmesti iš savo spintos prieš 2019-uosius.

Langeliai. Languoti švarkai, sijonai ir kelnės buvo kiekvienos moters spintoje, pripažink, jog ir tu įsigijai bent vieną drabužį, kuris buvo išmargintas langeliais. Tačiau panašu, jog ši tendencija kitais metais bus pamiršta, ją tikriausiai pakeis kitas printas.

Kaubojiška mada. Nors 2018 buvo galima pamatyti nemažai verstos odos striukių, švarkelių, kutotų suknelių ar švarkų ar net kaubojiško tipo batų, deja, kitais metais jie pasitrauks iš lentynų.

Mikro akiniai. Tai buvo turbūt viena ryškiausių tendencijų šiais metais, visos madistės buvo tiesiog pamišusios dėl mikro akinių, kurie netikėtai grįžo iš 7-ojo dešimtmečio. Tačiau tokie trendai ilgai neužsibūna ir prognozuojama, jog 2019-aisiais jų viešpatavimas baigsis.

Mamos džinsai. Dar vienas trendas grįžęs iš 7-ojo dešimtmečio – mom jeans. Jie viešpatavo gatvės madoje ir buvo mylimi net garsiausių pasaulio modelių. Deja, šie džinsai tinka ne kiekvienai ir kitais metais jie į viršūnes tikriausiai nebesugrįš.

Bomberis. Pamenu, kai tik prasidėjo šių džemperių mada – kiekvienoje parduotuvėje galėjai rasti bent po keletą skirtingų stiliaus bomberių, nuo striukių iki plonų marškinėlių pavidalo. Tačiau visada žinau, kas greitai iškyla – labai greitai ir nukrenta. Todėl rasti bomberius mūsų parduotuvėse turbūt nebus taip paprasta kitais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)