Šventinės dienos tikrai nebuvo lengvos nei D. Vaičiuliui, nei jo komandai. Prieš Dakaro ralį nusprendęs įgyvendinti seniai išsikeltą tikslą – įkopti į 7 žemynų 7 viršūnes, D. Vaičiulis išskrido į Antarktidą, kur kopė į Vinsono viršukalnę. Žygis pavyko sėkmingai, tačiau nusileidus į sniegynuose ir ledynuose įrengtą stovyklą, į kurią kartą per dieną atskrisdavo nedidelis lėktuvas, atgabenantis naujus keliautojus ir išgabenantis tuos, kurie nuveikė, ką norėjo, užklupo pūga. Komanda pasakojo, kad į Lietuvą šturmanas turėjo grįžti dar prieš Kalėdas, kad spėtų šventes sutikti su šeima, tačiau planus pakoregavo gamtos išdaigos.

„Neblogai mums nervus patampė. Bet dabar, panašu, viskas gerai, pūga rimsta ir greičiausiai po poros dienų atskris lėktuvas, galintis išskraidinti užstrigusius stovyklavietėje“, – DELFI sakė A. Juknevičius.

Anot „Craft bearings“ piloto, sąlygos stovykloje Antarktidoje – ne pačios prasčiausios. Alpinistai gyvena savotiškuose iš ledo luitų pastatytuose nameliuose, nešąla, tačiau, pastebėjo A. Juknevičius, kalbant apie higieną, sąlygos prastokos, mat ledynuose nenusimaudysi, o drabužių pamainų tokiam ilgam laikui nepasiėmė nė vienas.

Įžvelgia netikėtą pliusą

Kalbėdamas apie tolesnius komandos planus, A. Juknevičius sakė, kad su D. Vaičiuliu sutarė susitikti tiesiai Limoje, Peru, kur ir prasidės Dakaro ralis.

„Tarėmės taip, mat kaip ir nėra logikos skristi į Lietuvą. Vien grįžimas į Europą trunka dvi paras, tad su saviškiais Darius pabūtų vieną dieną ir po to vėl sėstų į lėktuvą su mumis, kad tas pačias dvi paras skristų atgal“, – aiškino A. Juknevičius.

Anot patyrusio bekelės lenktynininko, tai, kad D. Vaičiulis į karščius išskris tiesiai iš sniegynų, organizmui neturėtų būti didelis šokas – prisitaikymui laiko užteks. Drauge kopimas į viršūnę Antarktidoje turi ir netikėtą pliusą – pastarasis žemynas yra toje pačioje laiko zonoje, kaip ir Peru, kurioje šiemet vyks Dakaro ralis.

„Didžiausią žalą daro ir labiausiai vargina laiko pokytis, ne šaltis ar karštis. Ir mums nuskridus dar reikės prisitaikyti, o Darius prie reikiamos laiko juostos jau bus prisitaikęs“, – akcentavo A. Juknevičius.

Anot lenktynininko, komanda yra visiškai pasiruošusi raliui, pūga Antarktidoje, įkalinusi D. Vaičiulį, privertė kaip reikiant nerimauti, tačiau dabar, panašu, galima lengviau atsikvėpti ir laukti skrydžio į Pietų Ameriką. Į Dakaro ralį iš Lietuvos komanda išvyksta sausio 2 dieną.

Dakaro ralis 2019-aisiais vyks sausio 6-17 dienomis. Tai pirmasis dykumų ralis, vyksiantis vos vienoje valstybėje – Peru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)