Pasak ministro, kol kas nei viešai, nei jam asmeniškai savo sprendimo dėl 2019 m. vyksiančių šalies vadovo rinkimų dar nepranešęs S. Skvernelis turėtų siekti prezidento posto.

„Mano asmenine nuomone, premjeras turėtų dalyvauti prezidento rinkimuose“, - „Žinių radijui“ ketvirtadienį kalbėjo V. Sinkevičius.

Atsakydamas į žurnalisto klausimą, ar „valstiečiai“ turi geresnį kandidatą nei S. Skvernelis, V. Sinkevičius teigė, kad, jo manymu, dabartinis premjeras būtų apskritai geriausias kandidatas Lietuvai.

Pastaruoju metu S. Skvernelis kelis kartus užsiminė, kad apie dalyvavimą prezidento rinkimuose jį verčia galvoti situacija šalyje. Jis tvirtino, kad didėjanti poliarizacija visuomenėje ir baimė, jog 2019 m. išrinktas dabartiniams valdantiesiems oponuojantis prezidentas gali nubraukti visą jo vadovaujamos Vyriausybės darbą, verčia rimtai svarstyti apie dalyvavimą šalies vadovo rinkimuose.

Premjeras pastarąją savaitę „Lietuvos ryto“ televizijoje taip pat užsiminė, kad nepartiniam kandidatui dalyvauti rinkimuose būtų labai sudėtinga, todėl, leido suprasti S. Skvernelis, apsisprendęs rinkimuose dalyvautų po „valstiečių“ vėliava.

Nors pats S. Skvernelis teigia jaučiantis visuomenės paramą ir skatinimą dalyvauti prezidento rinkimuose, apklausos rodo, kad pasitikėjimas premjeru smunka.

Dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbtos gruodžio 1-9 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimo kompanijos „Vilmorus“ atliktos apklausos duomenimis, pasitikėjimas premjeru pastaruoju metu smuktelėjo beveik 9 procentais.

S. Skvernelį palankiai įvertino 36,8 proc. žmonių, o nepalankiai - 40,2 procento. Vyriausybės vadovo reitingas pirmąkart šioje „Vilmorus“ atliekamoje apklausoje tapo neigiamas.