Kitos Azijos rinkos tęsė Tokijo pradėtą augimą ir atspindėjo pasaulio akcijų rinkų atsigavimą. Singapūro akcijų indeksas išaugo 1,7 proc. Taivano akcijų indeksas taip pat padidėjo 1,7 proc. Bankoko akcijų indeksas augo 1,5 proc. Sidnėjaus akcijų indeksas prekybą baigė 1,9 proc. augimu.

Po rytinio augimo Honkongo akcijų indeksas krito 0,3 proc., o Šanchajaus akcijų indeksas prekybą baigė 0,6 proc. nuosmukiu.

Trečiadienį pošventinėje prekyboje atsigavo Volstrito akcijos. Prie to prisidėjo pranešimai apie stiprius Jungtinių Valstijų mažmeninės prekybos apimčių duomenis ir Baltųjų rūmų patvirtinimą, kad dabartinis FED vadovas nebus atleistas.

Nuotaikas rinkose taip pat pagerino „Bloomberg News“ pranešimas, kad JAV vyriausybės delegacija sausio pradžioje vyks į Pekiną pirmą kartą tiesiogiai derėtis dėl prekybos nuo tada, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Kinijos vadovas Xi Jinpingas susitarė dėl 90 dienų paliaubų prekybos kare.

Visgi analitikai įspėja, kad nežinomybė iš pasaulio finansų rinkų kol kas nesitraukia, o ją kursto įvairūs ekonominiai ir politiniai klausimai. Tarp jų - „Brexito“ be sutarties grėsmė ir vasario 28 dienos galutinis terminas D. Trumpo administracijos deryboms su Kinija dėl prekybos.

Naftos rinkos ketvirtadienį prarado šiek tiek savo pasiekimų, nes jos krito po beveik 9 proc. šuolio trečiadienį, kai užfiksuotas didžiausias „juodojo aukso“ kainų augimas per daugiau negu dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)