Vienas šaltinis saugumo tarnybose sakė, kad tarp žuvusiųjų yra vieno URM padalinio vadovas.

Libijos nacionalinės vienybės vyriausybės (GNA) oficialioji televizija, remdamasi Užsienio reikalų ir Vidaus reikalų ministerijų šaltiniais, nurodė, kad ataką surengė keli „teroristai užpuolikai“.

Vienas saugumo šaltinis naujienų agentūrai AFP įvykio vietoje sakė, kad priešais ministeriją sprogo sprogmenų prikrautas automobilis, o tada į pastatą įsiveržė „trys ar keturi užpuolikai“.

Tuomet viduje susisprogdino mirtininkas ir kilo susišaudymas, sakė šaltinis. Pasak jo, žuvo vienas valstybės tarnautojas.

Iš URM pastato matėsi kylantys dūmų kamuoliai, lauke susirinko greitosios pagalbos medikai ir saugumo pajėgos.

Atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė.

Po diktatoriaus Muamaro Kadhafi (Muamaro Kadafio) nuvertimo ir nužudymo 2011 metais Libija, alinama kovų dėl valdžios ir nuolatinio nesaugumo, tapo džihadistų priebėga. Dėl šalies teritorijos ir didžiulių naftos išteklių varžosi dvi konkuruojančios administracijos, kelios sukarintos pajėgos, gentys ir džihadistai.

Pasinaudojusi chaosu 2015 metais džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) įsitvirtino pajūrio mieste Sirte.

Jungtinių Tautų remiamai GNA lojalios pajėgos 2016 metų gruodį, po aštuonis mėnesius trukusių kruvinų kovų, atkovojo šį miestą. Po to kai kurie džihadistai sugrįžo į dykumą ir bandė persigrupuoti ir persitvarkyti.

Rugsėjo mėnesį IS prisiėmė atsakomybę už mirtininko išpuolį Libijos nacionalinės naftos kompanijos būstinėje Tripolio centre, per kurią žuvo du ir buvo sužeista dar 10 žmonių.

Keturiais mėnesiais anksčiau IS prisiėmė atsakomybę už rinkimų komisijos būstinės užpuolimą, per kurį žuvo 14 žmonių.

Balandžio mėnesį GNA pradėjo operaciją IS kovotojams, veikiantiems jos kontroliuojamuose Vakarų Libijos rajonuose, susekti.