„Turim! Pusšešto tūkstančio balsavusių išrinko gražiausiai šventėms pasipuošusius Vilniuje – paaiškėjo trys konkurso „Gražiausia Vilniaus kalėdinė vitrina 2018“ laimėtojai.

Pirmąją vietą šiemet laimėjo Lietuvos muitinės departamento vitrina (Gedimino pr. 25, Vilnius), antrąją vietą – Julia Janus koncepcinės parduotuvės vitrina (UAB „Julia Janus“, Stiklių g. 7, Vilnius), Vilniaus piligrimų centro vitrina (Vilniaus arkivyskupijos ekonomo tarnyba, Dominikonų g. 6, Vilnius) – trečiąją vietą“, – savo socialinio tinklo „Facebook“ anketoje džiūgavo Vilniaus miesto savivaldybė.

Iškart po šiuo viešu įrašu pasipylė ne tik džiugūs sveikinimai nugalėtojams, bet ir aštri kritika. Bene labiausiai šio konkurso laureatais pasipiktino floristas Mantas Petruškevičius, kurio kurtas dekoras buvo taip pat vienas iš pasirinkimų šiuose rinkimuose.

Nupezimas ir beskonybės triumfas! Su aferizmo prieskoniu“, – brūkštelėjo jis ir netrukus šios temos diskusiją perskėlė savo profilyje.

Mantas Petruškevičius

Apie šį balsavimą pasisakė ir komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis, kuris taip pat, įvertinęs nugalėtojus, nevyniojo žodžių į vatą.

„Aš manau yra du dalykai – arba neaiškus konkursas, arba balsavę žmonės yra beviltiški beskoniai. Vilniuje yra vitrinų, kurių grožis atima kvapą, pro kurias ramiai negali praeiti ne tik turistai, bet ir vietiniai – griebia telefonus fotografuotis. Pavyzdžiui, „Sugamour“ desertinė. O konkurso laimėtojas yra kažkoks vaikų darželio karpinių būrelio lygio jovalas.

Jei dabar būtų 1994-ieji – būtų dar pakenčiama, nes tiesiog įvertintume laiką, galimybes ir tuometinį dekoravimo lygį. Bet dabar yra 2018-ieji ir čia man panašu į tą atvejį, kur visiems muitinės darbuotojams buvo griežtai liepta balsuoti arba gaus sankcijas. Juokauju, žinoma, bet panašu. Kitas dalykas – o savivaldybė nesijaučia kvailiais, kai rimtu veidu skelbia tokius rezultatus? Man tai būtų gėda, nes juk suprasčiau, kad skelbiu nesąmonę“, – DELFI kalbėjo jis.

Saugirdas Vaitulionis

Vilniaus centre gyvenanti Vaida Grikšaitė-Česnauskienė taip pat atkreipė dėmesį į šiuos vitrinų balsavimo rezultatus. Moteris įsitikinusi, kad Vilniuje yra žymiai gražesnių vietų.

„Kadangi gyvename senamiestyje, turime galime stebėti viską, kas, kada, kaip puošiasi gražiausioms metų šventėms! Nepataikaujant Mantui Petruškevičiui, vienareikšmiškai jo kuriama šventinė nuotaika, yra be konkurencijos geriausia. Turbūt daug ką pasako, jo kuriamuose dekoruose: „Sugarmour“, „Kempinski“, „Pacai“ ar Operos ir baleto teatre žmonių noras fotografuotis asmenukėms ir kelti nuotraukas į socialinius tinklus“, – pastebi ji.

„Didžiausi aplodismentai jam, kad kuria jaukiai šventinę kalėdinę nuotaiką Vilniaus miesto centre, kuriame kasdien zuja ir lietuviai, ir svečiai iš užsienio. Jis turėjo būti tikrai įvertintas. Taip pat jaukiai pasipuošė Naručio viešbutis, Savičiaus ir Stiklių gatvės su daug mažų eglučių ir lemputėmis. Aš šią teritoriją žinau ir stebiu. Apskritai Vokiečių gatvė, kuri anksčiau buvo pakankami niūri, žingsnis po žingsnio tampa labai patraukli“, – DELFI komentavo žinomas modelis.

Vaida Grikšaitė-Česnauskienė

Verslininkė Nora Lapinskienė buvo taip pat viena iš daugelio, įsisukusių į šią aršią diskusiją socialiniuose tinkluose. Moteris antrino V. Grikšaitei-Česnauskienei, kad labiausiai akį traukiančius dekorus sostinėje kuria būtent M. Petruškevičius.

„Gražiausia Vilniaus vitrina galėtų būti gražiausia, jei tai būtų vaikų darbelių konkursas. Pamačiusi nuotrauką ir nuoširdžiai pagalvojau, kad tai vaikų darželio langas... Na, tikrai negalima nė iš tolo lyginti šios vitrinos su, pavyzdžiui, Manto Petruškevičiaus puoštomis „Sugamour“ vitrinomis, prie kurių fotografuotis važiuoja, ko gero, daugiau žmonių nei prie kalėdinės miesto eglės. Tai ne tik neteisinga, tai pasityčiojimas iš žmonių darbo, skonio ir grožio supratimo“, – DELFI teigė ji.

Renginio akimirka

Tarp viešai pasipiktinusių buvo ir kitų žinomų žmonių, kurie taip pat nepabijojo laidyti strėles į jiems keistai atrodantį konkursą bei jo balsavimo rezultatus.

Bene daugiausiai garsenybių liaupsių sulaukė M. Petruškevičiaus kurtas dekoras populiariai desertinei Vilniuje. Jos puošmenas galite įvertinti DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (427)