Ketvirtadienį Yukai Yangą suėmė, jam pateikti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti, informuoja BBC. Jam taip pat pateikti kaltinimai dėl rasistinio pobūdžio grafičio studentų bendrabučio kambaryje.

Prokurorų teigimu, Y. Yangas kelis mėnesius paslapčia dėjo talio į Juwano Royalio maistą ir gėrimus. J. Royalis vis dar jaučia apnuodijimo simptomus.

Y. Yangas tvirtina pirkęs cheminės medžiagos savo reikmėms.

Manoma, kad nuodijimas prasidėjo 2018 m. pavasarį. Tada Lehigh'o universiteto vyresniųjų kusrų studentas J. Royalis kelis kartus kreipėsi į medikus, skųsdamasis galvos svaigimu, alpimu, vėmimu, drebuliu.

Y. Yangas prisipažino pirkęs internetu talio ir kitų cheminių medžiagų, tačiau teigė įsigijęs jų tam, kad galėtų sau pakenkti, jei ateityje prastai išlaikytų egzaminus, informavo apygardos prokuroras Johnas Morganellis.

Yukai Yangas

Pasak J. Morganellio, J. Royalis jautė stiprų kojų skausmą, deginimą ir tirpimą, todėl jam prireikė intensyvios medikų pagalbos.

Apygardos prokuroro teigimu, nuodijimas truko ilgai, o nukentėjusysis iki šiol jaučia simptomus.
Bekvapis ir bespalvis talis žmonėms gali būti mirtinas. Anksčiau juo nuodydavo žiurkes, jis tebenaudojamas gaminant elektronikos prekes.

Kaip minėta, Y. Yangui pateikti ir kaltinimai dėl rasistinio grafičio kambaryje. Policija nustatė, kad tai – kino studento rašysena.

Kinas ir amerikietis studentai kelerius metus gyveno kartu, J. Royalis laikė Y. Yangą draugu, kol nepamatė savo tyrimų rezultatų.