Lėktuvo „Antonov An-26“ nelaimė įvyko ketvirtadienį, kai orlaivis ruošėsi leistis, sugrįžęs iš centrinėje šalies dalyje esančios Čikapos. Į šį miestą jis buvo nuskraidinęs rinkimų dokumentus, naujienų agentūrai AFP sakė Nepriklausomos nacionalinės rinkimų komisijos (CENI) atstovas.

Krovinys, kuriame buvo „rinkimų rezultatų anketos“, buvo saugiai pristatytas dar prieš šį incidentą, patikino jis.

Kongo DR prezidento, parlamento ir vietos valdžios rinkimai turėjo įvykti šį sekmadienį, tačiau rinkimų komisija ketvirtadienį savaitei atidėjo ilgai lauktus prezidento rinkimus, nes per neseniai sostinėje Kinšasoje kilusį gaisrą sudegė tūkstančiai balsavimo mašinų ir didelė dalis balsavimo dokumentų.

Atidėjus balavimą CENI turėtų spėti sulaukti naujų balsavimo dokumentų iš balsavimo įrangą tiekiančios Pietų Korėjos įmonės, nurodė komisija.

Vienas oro eismo kontrolės pareigūnas Kasajaus rajono sostinėje Čikapoje patvirtino, kad bendrovės „GomAir“ lėktuvas krovinį pristatė. Nelaimė įvyko kalnuotoje vietovėje maždaug už 35 km nuo Kinšasos, esant blogiems orams, nurodė jis.

Anksčiau buvo skelbta, kad per incidentą žuvo visi penki juo skridę lėktuvo įgulos nariai ir vienas keleivis.

Tačiau Rusijos ambasada Kinšasoje vėliau per „Twitter“ paskelbė, kad „nepatvirtintais duomenimis, lėktuve buvo 23 žmonės, tarp jų – trys įgulos nariai, turintys Rusijos pilietybę“, bet nė vienas iš jų neliko gyvas.

„Sudužimo vieta, pilotų vardai ir likimas tikslinami“, – pridūrė diplomatinė atstovybę.

Anksčiau rinkimai jau buvo keliskart atidėti. Pirmiausia jie buvo planuojami 2016-ųjų pabaigoje. Opozicija nerimavo, kad prezidentas Josephas Kabila ieško būdų išsilaikyti valdžioje, nors nuo 2001-ųjų šaliai vadovaujantis lyderis anksčiau šiemet paskelbė, kad trauksis iš valstybės vadovo posto.