Strateginių įmonių sandorius tikrinanti vyriausybinė komisija neprieštaravo sandoriui su „Gazprom“.

„Šiuo metu su „Gazprom“ vis dar vyksta pokalbiai dėl dujų įsigijimo 2019 metams. Pastarųjų metų patirtis rodo, kad susitarimai su šia bendrove formalizuojami paskutinėmis metų dienomis“, – BNS sakė LET generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas.

Bendrovė neatskleidžia konkretaus iš „Gazprom“ numatomo įsigyti dujų kiekio, tačiau jis, pasak LET vadovo, nebus didesnis nei šiemet.

Be „Gazprom“, LET kitąmet planuoja įsigyti ir suskystintų gamtinių dujų, importuojamų iš Norvegijos „Equinor“ bei kitų tiekėjų. Tačiau pirkimo procedūros dar neužbaigtos, todėl daugiau detalių M. Mikalajūnas negalėjo atskleisti.

2017 metais bendrovė pirko SGD taip pat iš JAV bendrovių „Cheniere Marketing International“, „Koch Supply & Trading“ ir Ispanijos „Gas Natural Fenosa“ (dabar – „Naturgy“), o šiais metais – iš „Equinor“.

LET dalį dujų saugo Inčukalnio saugykloje, jas įmonė galės panaudoti ir 2019 metais. Saugyklos operatorei „Conexus Baltic Grid“ 2019 metams dar labiau padidinus paslaugų kainas ir pabrangus transportavimui į Latviją, dujų saugojimas joje yra komerciškai nepatrauklus, BNS teigė M. Mikalajūnas.

Pirmąjį šių metų pusmetį Lietuva iš Rusijos importavo 764 mln. kubų dujų – 4 proc. mažiau nei pernai tuo pat metu, skelbė „Gazprom“. 2017 metais „Gazprom“ Lietuvai patiekė 14,41 TWh dujų, arba beveik 54 proc. viso šalyje suvartoto kiekio, o 2016 metais koncerno rinkos dalis siekė beveik 40 proc., rodo „Amber Grid“ duomenys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)