Vilniaus miesto gatves prižiūrinti UAB „Grinda“ dirbs nenutrūkstamu režimu: gatvės bus valomos ir prieššventinį savaitgalį, ir švenčių dienomis, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

„Nuolat palaikome kontaktą su mieste dirbančiais ekipažais ir kitomis tarnybomis, nukreipiame gatvių valymo techniką ten, kur jos tuo metu labiausiai reikia“, – sako UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Žiemos sezono metu barstomos ir valomos 579 Vilniaus gatvės. Prioritetas skiriamas pagrindinėms miesto arterijoms – greitojo eismo ir magistralinėms gatvėms, kuriomis vyksta tranzitinis ir viešojo transporto eismas. Vėliau valomos aptarnaujančios ir kvartalinės miesto gatvės. Sostinės gatvėse dirbs 36 druskų barstytuvai ir 12 smėlio barstytuvų.

Pranešti apie nenuvalytas, slidžias ir pavojų vairuotojams keliančias gatves galite visą parą veikiančiu tel. 1355.

Eismo sąlygas sunkins spūstys

DELFI primena, kad gausaus snygio Lietuva sulaukė ir savaitės pradžioje. Tai lėmė, kad smarkiai išaugo eismo įvykių skaičius: vairuotojai nebegalėjo užvažiuoti į statesnius kalnus, slydo į kelkraščius, automobiliai vartėsi net pagrindinėse miesto gatvėse.

Reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, eismo sąlygos bus prastesnės ir dėl prieššventinių spūsčių. Nors kelininkai skubės rūpintis pagrindinėmis miestų gatvėmis ir keliais, beveik neabejojama, kad paskutinę akimirką dovanų skubantys pirkti vairuotojai užkimš daugumą gatvių greta didžiųjų prekybos centrų.

Jau ketvirtadienį anksčiau prasidėjusios spūstys signalizavo, kad tiems, kuriems į gatves važiuoti nebūtina, geriau reikalus susitvarkytų tada, kai gatvės šiek tiek ištuštės, arba perkeltų viską į pošventinį laikotarpį. Didžiausi eismo srautai juda link prekybos centrų, eismas kaip reikiant sulėtėjęs Kareivių, Ozo, Kalvarijų, Geležinio Vilko gatvėse, taip pat ir Konstitucijos prospekte. Kemšasi ir Vilniaus centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)