„Altria“ yra pasirengusi į „Juul“ investuoti apie 12,8 mlrd. dolerių, įvertinusi bendrovę maždaug 38 mlrd. dolerių, trečiadienį teigė su situacija pažįstami žmonės. Pagal „Bloomberg“ milijardierių indeksą, atsižvelgiant į tai, kad sandoris sumažins dabartinių akcininkų turimą akcijų paketą, kiekvienam iš jų liks po 3,6 proc., arba 1,36 mlrd. dolerių. A. Bowenui ir J. Monseesui anksčiau priklausė po 5,6 proc. „Juul“ akcijų, o liepą kiekvieno iš jų akcijos buvo įvertintos 843 mln. dolerių.

Sandoriui įvykus, San Fransiske įsikūrusi bendrovė „Juul“ taps vertingesnė už Elono MuskoSpaceX“ ir „Airbnb Inc.“.

„Tai pažangi technologija, rodanti, kuria kryptimi vartotojai nori eiti toliau, – teigia „Bloomberg Intelligence“ analitikas Kenas Shea. – Ši technologija vystosi taip sparčiai, kad tokios tabako kompanijos kaip „Altria“ yra priverstos ne tik ieškoti būdų, kaip sumažinti cigarečių vartojimą, bet ir mąstyti apie ateitį.“

K. Shea teigia nenustebsiąs, jeigu „Altria“ galiausiai bandys įsigyti „Juul“ kontrolinį akcijų paketą.

A. Bowenas ir J. Monseesas novatorišką idėją sugalvojo siekdami magistro laipsnio Stanfordo universitete; 2007 m. vaikinai įkūrė bendrovę „Ploom“. Po aštuonerių metų jie pardavė pavadinimą „Japan Tobacco Inc.“, o savo įmonę pervadino „Pax Labs Inc.“. Maždaug tuo pat metu jiedu pristatė USB formos elektroninę cigaretę ir pavadino ją „Juul“. Praėjusiais metais „Juul“ paliko motininę įmonę „Pax“ ir pradėjo savarankiškai dominuoti rinkoje.