„Lietuvos auksarankiai tuoj prikels“, „Be defektų – kaip ir visi“ – tokie ir panašūs komentarai lydi parduodamo policijai priklausiusio „Volkswagen Transporter“ skelbimą portale Autoplius.lt. Netrūksta ir pokštų, kad tokį automobilį vertėtų įsigyti ir pamėginti pasivažinėti.

Parduodamas automobilis – turi visus keturis varančiuosius ratus, 2 l darbinio tūrio 110 kW galios variklį, oro kondicionierių ir automatinę pavarų dėžę. Atrodytų, neblogas pasirinkimas, tačiau po skaudaus eismo įvykio automobilis naudojimui nebėra tinkamas.

DELFI pavyko išsiaiškinti, kad skelbime esantis automobilis priklausė Širvintų rajono policijos pareigūnams. Šie dar spalio pradžioje, Širvintose, du pareigūnai mikroautobusu važiavo pagrindine gatve, o iš šalutinės gatvės tiesiai į juos atskriejo teisės vairuoti neturintis ir neblaivus jaunuolis.

Mikroautubusas virto ant šono, buvo nuverstas ir gatvės apšvietimo stulpas. Per avariją nukentėjo mikroautobuso šonai, galinė dalis, stogas, iššovė užuolaidinės oro pagalvės.

Policijai priklausęs "Volkswagen Transporter" parduodamas internete

Neapsižiūrėjo

DELFI pasiteiravus, kokie reikalavimai taikomi parduodamam policijai priklausiusiam transportui, paaiškėjo, kad pareigūnai parduodami automobilį padarė ne viską.

„Tai, kad automobilis pateko į prekybą nuo jo nenuėmus specialiojo žymėjimo ženklų, yra mūsų įstaigos nepasižiūrėjimas. Tai – pavienis tokio pobūdžio klaidos atvejis“, – akcentavo Paulius Radvilavičius, Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas.

Jis pabrėžė, kad policija jau ėmėsi veiksmų, kad gatvėse nepasirodytų policijos ženklais pažymėtas, tačiau policijos nenaudojamas, automobilis.

Įsigyti galima aukcione

P. Radvilavičius aiškino, kad tada, kai turi automobiliai policijai naudoti nebetinkami, scenarijus gali būti dvejopas. Jei automobiliai priklauso policijai, jie parduodami aukcionuose, o jeigu nebetinkamais naudoti tapo lizingo būdu įsigyti automobiliai, jie grąžinami lizingo bendrovei.

„Visais atvejais specialioji, policijos darbui pritaikyta, įranga privalo būti išmontuojama. Neturi likti nieko, ko vienoje iš bendrajai rinkai skirtų automobilio komplektacijų negalėtų pasiūlyti pats gamintojas“, – sakė P. Radvilavičius.

Specialistas pabrėžė ir tai, kad prieš parduodant ar grąžinant lizingo bendrovei automobilius, nuo jo turi būti pašalintas ir visas specialusis ženklinimas.

„Jei jo pašalinimas pakenktų kėbulo nudažymo kokybei ir sumažintų rinkos vertę, būtinai privalo būti pašalintas užrašas „policija“ ir policijos ženklas“, – akcentavo žinovas.

Padarius viską tinkamai, jokių papildomų įsipareigojimų naujiems automobilio savininkams neiškyla.

Į kelius grįžti negali

Skelbimuose atsiradęs „Volkswagen Transporter“, akcentavo pašnekovas, avarijoje buvo sugadintas nepataisomai ir į eismą grįžti nebegali.

Iš draudimo bendrovių, kaltininko ir „Kasko“ draudimo policija gavo 36 854 eurus. Automobilio likučių pardavimą organizavo draudimo bendrovė, tad iš pirkėjo buvo gauta dar 6220 eurų. Iš viso už patirtus nuostolius gauta 43 074 eurai.

Beje, verta pastebėti tai, kad policijos „Transporter“ perpardavėjas automobilio kainą kilstelėjo ir, įsigijęs jį už kiek daugiau nei už 6 tūkst. eurų, parduoda už 9 tūkst eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)