Šis A. Navalno projektas buvo skirtas kitais metais Rusijoje vyksiantiems gubernatorių rinkimams. Jo tikslas buvo patarti piliečiams, kuris kandidatas turi geriausius šansus įveikti Kremliaus partijos „Vieningoji Rusija“ atstovą. Rinkimų dieną tada būtų prašoma balsuoti už šio varžovą.

Teismas uždraudė projekto „Protingi rinkimai“ portalą argumentuodamas, kad lankytojų duomenys platformoje nėra apsaugoti. „Šis sprendimas yra visiškai neteisėtas“, - komentavo A. Navalnas savo interneto dienoraštyje. Jis paskelbė, kad puslapis toliau bus pasiekiamas per VPN tunelį ar kitas koduotas technologijas.

Dieną prieš tai Rusijos parlamentas pritarė didesnėms bausmėms, jei nesankcionuotose demonstracijose dalyvaus nepilnamečiai. Ir tai yra tiesiogiai nukreipta prieš A. Navalną, kurio mitingai pritraukia pirmiausiai jaunimą. Kas agituos jaunimą dalyvauti nesankcionuotose demonstracijose, ateityje gali tikėtis 500 000 rublių (6 700 eurų) baudos arba 15 dienų arešto. Šios priemonės bus taikomos ne tik mitingų organizatoriams, bet ir tėvams, kurie leidžia savo vaikams juose dalyvauti.

42-ejų kovos su korupcija aktyvistas A. Navalnas norėjo dalyvauti kovą vykusiuose Rusijos prezidento rinkimuose, tačiau dėl teisiniu požiūriu abejotino teistumo jam to daryti neleista.